«Οι εκλογές δεν είναι… παιχνίδι για να τις αντιμετωπίζουμε ελαφρά την καρδία» δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου από την Όσσα και το Σοχό όπου πραγματοποίησε ομιλίες στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας. «Χαλαρή ψήφος σημαίνει Πρωθυπουργός Τσίπρας» διεμήνυσε, προσθέτοντας ότι «κάθε ψήφος είναι πολύτιμη γιατί δίνει κατεύθυνση στην πορεία της χώρας».  
Στις ομιλίες του ο κ. Καράογλου τόνισε ότι «δεν πρέπει να ασκήσουμε αβασάνιστα το εκλογικό μας δικαίωμα. Η κάλπη της 21ης Μαΐου δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Πειράματα με το μέλλον της χώρας δεν κάνουμε γιατί μπορεί να καταλήξουν σε “Δήμητρες”, κλείσιμο των τραπεζών, ανασφάλεια και αβεβαιότητα». Επισήμανε δε πως η Νέα Δημοκρατία διαθέτει σαφές πλάνο για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. «Το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την περίοδο 2023-2027 είναι μελετημένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και δίνει έμφαση σε όλους τους τομείς που αποτελούν πλεονέκτημα για την πατρίδα μας» σημείωσε.
Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεων του ο κ. Καράογλου σχολίασε οτι «η χώρα δεν κυβερνάται με εκθέσεις ιδεών», όπως χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά με στοχευμένη πολιτική και αξιοπιστία σαν αυτή που επιδεικνύει η Νέα Δημοκρατία. Αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε ξέρουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε πράξη. Θα αυξήσουμε μισθούς, θα μειώσουμε φόρους, θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα». Και πρόσθεσε: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να στηρίξουμε την κοινωνία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε λέγοντας πάντα την αλήθεια». 
Τέλος, εξήγησε ότι από το 2019 έως σήμερα η Ελλάδα έκανε άλματα προς τα εμπρός αφήνοντας πίσω το μίζερο χθες. «Πλέον έχουμε ταχύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά εισοδήματα και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.