Λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα, με έναν ιδιότυπο πόλεμο μεταξύ ΔΑΠ και Πανσπουδαστικής (η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ), με τις δύο φοιτητικές παρατάξεις να αλληλοκατηγορούν η μια την άλλη για νοθεία.
Και φέτος δεν υπήρξαν ενιαία αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, το ποσοστό της Πανσπουδαστικής ανέρχεται (μέχρι στιγμής στο 70% των συλλόγων) στο 35.15%, έναντι 26.36% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τρίτη είναι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΠ με 9,67% και πτώση 0,8%. Οι παρατάξεις που συσπειρώνουν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ΕΑΑΚ και ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ συγκέντρωσαν 9,42 και 6,93 αντίστοιχα. Σε πολύ χαμηλά ποσοστά κινήθηκε και φέτος η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το Δίκτυο (μετονομάστηκε από Bloco), αφού κυμάνθηκε στο 2,41%.
Στο ΑΠΘ, με καταμετρημένα τα 37 από τα 38 τμήματα, σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, η ΔΑΠ φαίνεται να είναι οριακά μπροστά, με 32.09% και η Πανσπουδαστική ακολουθεί με διαφορά μόλις 16 ψήφων! Μένει, ωστόσο, η καταμέτρηση μίας ακόμη κάλπης.
Ωστόσο η ΔΑΠ με ανακοίνωση της αρνείται το αποτέλεσμα κάνοντας λόγο για νοθεία της ΠΚΣ. Όπως ανακοίνωσε, με καταμετρημένες 89 κάλπες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει ποσοστό 48.1% έναντι 28.56% της Πανσπουδαστικής και 4.15% της ΠΑΣΠ. Το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται πολύ χαμηλά, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 2%.