Διαδικτυακή εκδήλωση για τη διαχείριση του άγχους και κατ’ επέκταση την αξιοποίησή του ως επιπλέον δύναμη στη διάρκεια της δοκιμασίας των εξετάσεων διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Το webinar θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 από τις 4:30 έως τις 6μ.μ., με θέμα την «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» και συνδιοργανώνεται από το τμήμα Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» και την εταιρεία Career Gate. 

Η διαδικτυακή εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και απευθύνεται κυρίως στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές που βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με τη διαδικασία εξετάσεων. Χρήσιμα θα είναι όσα αναλυθούν στην εκδήλωση και για τους γονείς τους κηδεμόνες και βέβαια τους εκπαιδευτικούς. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Σαββάτου
4.30 μ.μ Χαιρετισμός δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη 
4:40 μ.μ.: Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού-Σύντομη παρουσίαση έργου - Νικολέττα Δαλάτση, ψυχολόγος MSc, αν. προϊσταμένη   Τμήματος Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας
4:50 μ.μ.: Άγχος: Η μυστική δύναμη της φύσης-Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας -Χρυσάνθη Κολύβα, κλινική-κοινωνική ψυχολόγος, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα»
5:05 μ.μ.: Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση -Θανάσης Λέλες, επιστημονικός υπεύθυνος Career Gate
5:30 μ.μ.: Σχόλια-ερωτήσεις

Infο: Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

Οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα πρέπει να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:
Join Zoom Meeting κάνοντας κλικ ΕΔΩ  
Meeting ID: 885 8731 6292 
Passcode: 123456