Σε δύο συλλήψεις κατέληξε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε από τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, στην εκκλησία του Αγίου Μηνά, όπου είχαν «ταμπουρωθεί» δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες.
Οι δυο κουκουλοφόροι θεωρήθηκαν ύποπτοι για πυρκαγιά σε κατάστημα στη Βενιζέλου. Όταν άρχισε η καταδίωξη, πηδούσαν από… ταράτσα σε ταράτσα για να διαφύγουν. Τελικά, ο ένας προσγειώθηκε πάνω σε όχημα της Πυροσβεστικής και, όταν προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, συνελήφθη. Ο δεύτερος πείσθηκε από τον ιερέα του ναού να παραδοθεί.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ψέκαζαν τους αστυνομικούς όταν τους πλησίαζαν και τους εξύβριζαν. Επίσης πετούσαν πέτρες στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να καλύψουν τα δύο γεγονότα (την πυρκαγιά και την καταδίωξη).
Ο ένας από τους νεαρούς φέρεται πως κατέβηκε από την ταράτσα του ναού μετά από παραίνεση του ιερέα του ναού Πατέρα Διονύσιου. «Ήταν φοβισμένος. Με εμπιστεύτηκε και ένιωσε ασφάλεια. Έτσι αποφάσισε να κατέβει και να παραδοθεί ήρεμα στις αστυνομικές δυνάμεις», είπε στους δημοσιογράφους ο ιερέας.