«Δεκατέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, έχω την εντύπωση, πως οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται για να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, παρά για να την αποτυπώνουν» επισήμανε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης στο «Action 24».

Απαντώντας, στη συνέχεια, για το κόστος του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως «υπάρχουν 11 άρθρα στο Συμβόλαιο Αλλαγής που απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας και το πρόγραμμά μας είναι απολύτως ρεαλιστικό και κοστολογημένο στα 5,5 δισεκατομμύρια, ενώ προβλέπει τέσσερις κύριους άξονες».

«Ο μήνας δεν βγαίνει» τόνισε και «η ασφυκτική κατάσταση των νοικοκυριών και της κοινωνίας αποτυπώνεται και στα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση».

«Η αύξηση των ανισοτήτων κι αυτό που αποτυπώνεται στο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλουσίων, είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης των τεσσάρων χρόνων, από τη ΝΔ» πρόσθεσε.

«Χρειάζεται ένα συνολικό πλέγμα μέτρων» υποστήριξε, «τα οποία δεν μπορούν να είναι αποσπασματικά ή βλέποντας και κάνοντας» κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ανέφερε «χρειάζεται άμεση αύξηση μισθών, μείωση χρεών, ρύθμιση οφειλών και συγκεκριμένα μέτρα και για τις αυξήσεις των τιμών και για τους συνταξιούχους, το δημόσιο τομέα με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής».