Νίκη προπονητή ήταν η αποψινή στον τελικό του κυπέλλου. Ο Αλμέιδα κατάφερε, με δέκα παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο για -πάνω από- 84 λεπτά, να κερδίσει κατά κράτος τον Λουτσέσκου και να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα νταμπλ μετά από 45 χρόνια.
Όλα φαινόταν να στρώνονται για τον ΠΑΟΚ. Ο Λάζαρος Ρότα αποβλήθηκε στο 6' για ανατροπή του Τάισον που έμπαινε φάτσα με την εστία, οι ασπρόμαυροι ανέβαιναν σιγά - σιγά, έχαναν ευκαιρίες, αλλά αυτοί που πανηγύρισαν το κύπελλο ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ.
Πώς έγινε αυτό; Κατ' αρχήν με ένα τυχαίο γκολ στο 28' από τον Μουκουντί. Η μπάλα ήρθε από κόρνερ ψηλά, ο παίκτης της ΑΕΚ πήγε για την κεφαλιά, τελικά... είδε την μπάλα μπροστά του κι έπιασε σουτ και κεραυνοβόλησε τον Κοτάρσκι.
Ο ΠΑΟΚ δεν το ΄βαλε κάτω, πίεζε και η ΑΕΚ που δεν είχε τη δυνατότητα να πιέσει ψηλά, έβλεπε τις ευκαιρίες των Θεσσαλονικέων να χάνονται η μία μετά την άλλη. Ακόμη και δοκάρι είχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα μέσα δεν έμπαινε.
Και μετά, ήρθε το β μέρος. Όλοι περίμεναν τον ΠΑΟΚ να πνίξει την αντίπαλό του, όμως αυτό δεν έγινε. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Αλμέιδα εξαφάνισε το μειονέκτημα του ενός παίκτη λιγότερου και η ΑΕΚ έπαιζε το β μέρος λες και ήταν με έντεκα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λουτσέσκου απλά δεν ήξερε τι να κάνει κι όταν αποφάσισε να τολμήσει βάζοντας άλλον έναν επιθετικό -τον νεαρό Τζήμα- είχε μείνε ελάχιστη άμμος στην κλεψύδρα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέμενε στον Κωνσταντέλια που ήταν καλά κλεισμένος, για να τον τραβήξει έξω στα τελευταία λεπτά, για να βάλει τον Τζήμα... 
Σε μια αντεπίθεση, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πέταξαν λευκή πετσέτα κι έγινε το 2-0, για να πανηγυρίσει η ΑΕΚ νίκη σε έναν τελικό με τον ΠΑΟΚ μετά από δεκαετίες...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πανθεσαλικό
Γκολ: 26' Μουκουντί, 90+2' Φερνάντες / -
Δοκάρια: - / 42' Σάστρε
Διαιτητές: Φέλιξ Μπριχ, Βοηθοί: Μαρκ Μπορσχ, Στέφαν Λουπ, 4ος Άγγελος Ευαγγέλου. Διαιτητής VAR Πέρι Γκίντερ, βοηθός Βασίλης Νικολακάκης.
Κίτρινες: 35' Σιμάνσκι, 89' Άμραμπατ / 40' Σβαμπ, 49' Αουγκούστο.
Κόκκινες: 6' Ρότα / - 
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60' Γιόνσον), Πινέδα (60' Σιντιμπέ), Ελίασον (82' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Τσούμπερ, Λιβάι (61' Άμραμπατ). 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (61' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (85' Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (61' Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (77' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (85' Τζίμας), Τάισον, Τόμας.