Η Stoiximan Super league 1 μπαίνει στην τελική της ευθεία και τον δεύτερο γύρο των play-offs, με το μεγάλο μέτωπο που παραμένει ανοιχτό να είναι ασφαλώς αυτό του πρωταθλητή. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πανηγύρισαν σπουδαία διπλά σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, παραμένοντας ισόβαθμοι μία εβδομάδα πριν τεθούν αντιμέτωποι στο ντέρμπι της «Λεωφόρου» που πιθανότατα θα καθορίσει τον τίτλο. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική εκκρεμότητα, αφού το διακύβευμα συνεχίζει να είναι σημαντικό για τις έξι ομάδες των play-offs, αναφορικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Το Τριφύλλι και η Ένωση απομακρύνθηκαν στο +9 από την 3η θέση κι όπως όλα δείχνουν θα καταλάβουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί, στο +3 από τον ΠΑΟΚ και η μεταξύ τους «μάχη» φαίνεται πως μετατοπίζεται στο πεδίο του ποιος θα κατοχυρώσει το επόμενο «δυνατό» εισιτήριο που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League (με μία ελάχιστη πιθανότητα να οδηγήσει στα play-offs που θα σημάνει σίγουρη είσοδο στους ομίλους του Conference League).

Ένα εισιτήριο το οποίο βάσει πρωτοκόλλου θα δοθεί στον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδος, αν εκείνος δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην Ευρώπη ή σε ανώτερη τη τάξει διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματος.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το ζευγάρι του τελικού είναι το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, υπάρχουν δύο σενάρια βάσει των οποίων θα αλλάξει και η μοιρασιά των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Πάμε να δούμε πώς έχουν τα δύο σενάρια και στη συνέχεια το πότε ξεκινά τις υποχρεώσεις της κάθε ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι ανάλογα με τη διοργάνωση και το εισιτήριό της:

Τα εισιτήρια αν κατακτήσει το Κύπελλο η ΑΕΚ
Πρωταθλητής – Τρίτος προκριματικός γύρος (μονοπάτι πρωταθλητών)
2η θέση – Δεύτερος προκριματικός γύρος Champions League
3η θέση – Τρίτος προκριματικός γύρος Europa League
4η-5η θέση – Δεύτερος προκριματικός γύρος Conference League

Τα εισιτήρια αν κατακτήσει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ
Πρωταθλητής – Τρίτος προκριματικός γύρος (μονοπάτι πρωταθλητών)
2η θέση – Δεύτερος προκριματικός γύρος Champions League
ΠΑΟΚ – Τρίτος προκριματικός γύρος Europa League (σε όποια θέση κι αν τερματίσει)

Τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια στον δεύτερο προκριματικό του Conference League
Η εναρκτήρια ημερομηνία για τις πέντε ομάδες ανάλογα με το εισιτήριό τους

Η επόμενη σεζόν θα δει πέντε ελληνικές ομάδες να διεκδικούν την είσοδό τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με μία εξ αυτών να έχει εξασφαλισμένη μίνιμουμ τη συμμετοχή στο Conference League (ο πρωταθλητής).

Το καλοκαίρι, λοιπόν, αναμένεται «καυτό» και κρίσιμο για την πορεία της Ελλάδας στο ranking της UEFA, μετά από μια καταστροφική αγωνιστική περίοδο όπως η φετινή. Έτσι, ενδιαφέρον έχει και το πότε θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της η καθεμία από τις πέντε ομάδες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά την αφετηρία όλων των ομάδων.

Νωρίτερα από όλους θα ξεκινήσει ο δευτεραθλητής στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (25/26 Ιουλίου), αργότερα από όλους η ομάδα που θα παίξει στον τρίτο προκριματικό του Europa League (10 Αυγούστου).

Πρωταθλητής (3oς προκρ. γύρος Champions League):
Κλήρωση: 24 Ιουλίου
Πρώτος αγώνας: 8/9 Αυγούστου
Ρεβάνς: 15 Αυγούστου

2η θέση (2ος προκρ. γύρος Champions League):
Κλήρωση: 21 Ιουνίου
Πρώτος αγώνας: 25/26 Ιουλίου
Ρεβάνς: 1-2 Αυγούστου

3η θέση/Νικητής Κυπέλλου (3ος προκρ. γύρος Europa League):
Κλήρωση: 24 Ιουλίου
Πρώτος αγώνας: 10 Αυγούστου
Ρεβάνς: 17 Αυγούστου

4η-5η θέση (2ος προκρ. γύρος Conference League):
Κλήρωση: 21 Ιουνίου
Πρώτος αγώνας: 27 Ιουλίου
Ρεβάνς: 3 Αυγούστου