Το καλοκαίρι έρχεται και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να διαβάζεις ενα βιβλίο που σου αρέσει αγναντεύοντας την θάλασσα. Επιλέξαμε πέντε βιβλία που κάθε ανδρας θα πρέπει να διαβάσει αυτο το καλοκαίρι. Καλή ανάγνωση.

«Η ώρα του εκτελεστή»

Παγιδευµένος και µε κίνδυνο της ζωής του, ο Νικ Έιβροουζ θα ανακαλύψει µέχρι πού είναι διατεθειµένοι να φτάσουν ορισμένοι προκειµένου να συγκαλύψουν ένα σκάνδαλο σε αυτό το εντυπωσιακό πολιτικό θρίλερ από τον συγγραφέα του Νυχτερινού πράκτορα.
Ο Νικ Έιβροουζ ως πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών αναλάµβανε την προστασία των πλέον ισχυρών ανδρών και γυναικών της Αµερικής. Έτσι ανέπτυξε τη µοναδική ικανότητα να σκέφτεται σαν εκτελεστής. Πλέον, αξιοποιεί αυτήν του την ικανότητα σε ένα σκιώδες, αλλά καίριο, πόστο. Ως µέλος της «κόκκινης οµάδας» παριστάνει τον εισβολέα στα σπίτια ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης, ελέγχοντας τα συστήµατα ασφαλείας τους και εντοπίζοντας πιθανά κενά.
Τελευταία του αποστολή να αξιολογήσει την ασφάλεια στο σπίτι του πρώην αρχηγού της CIA στην Ουάσινγκτον. Τη στιγµή, όµως, που παραβιάζει τον χώρο του γραφείου του αντιλαµβάνεται ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Είναι και κάποιος άλλος εκεί – κάποιος που έχει επιτεθεί στον αρχηγό. Και τώρα πια ο Νικ αποτελεί στοιχείο της σκηνής του εγκλήµατος. Οι ερευνητές που αναλαµβάνουν την υπόθεση είναι σίγουροι ότι µε κάποιον τρόπο εµπλέκεται.
Ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι ο αποδιοποµπαίος τράγος. Ποιος, όµως, προσπαθεί να τον παγιδεύσει και γιατί; Η έρευνά του θα τον οδηγήσει σε µία δόλια συνωµοσία που πηγαίνει δεκαετίες πίσω και αποσκοπεί στη µόνιµη κατάληψη της εξουσίας, αρχίζοντας από το Οβάλ Γραφείο.
Αν θέλει να σώσει τον εαυτό του και τους αγαπηµένους του, ο Νικ πρέπει να σταµατήσει τα κέντρα εξουσίας της Ουάσινγκτον πριν θάψουν και τον ίδιο µαζί µε τα µυστικά τους.

«Ζάρια με τον θάνατο»


Το όνομα μου είναι Νεκτάριος Ιζμιρτζόγλου και εχω μια ιστορία που νομίζω οτι θέλετε να διαβάσετε. Είμαι επαγγελματίας εκτελεστής και ενεργώ για την ισχυρότερη οικογένεια που διοικεί τον υπόκοσμο στην χώρα. Στην αυτοκρατορία της σιωπής το όνομα μου προκαλεί τρόμο και ολοκληρώνω την μία δουλειά μετά την άλλη. Κάποτε με αποκαλούσαν « ο πλέον διαβόητος εκτελεστής της Greek Mafia. Πλέον μου έδωσαν νέο προσωνύμιο. «Ο Πρύτανης». Ακολουθώντας τον δικό μου ηθικό κώδικα, είμαι έτοιμος να προστατεύσω τον «Βαρόνο», την ανώτατη αρχή του υποκόσμου. Με μεγάλωσε ο παππούς μου και υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις ως έφεδρος αξιωματικός. Οι εχθροί μου εκτέλεσαν την γυναίκα που επρόκειτο να παντρευτώ. Η γυναίκα που παντρεύτηκα πέθανε από επιπλοκές καθώς έφερνε στον κόσμο την μοναχοκόρη μου. Εχασα τους γονείς μου και την αδερφή μου σε ηλικία 6 ετών. Ελπίζω να με συγχωρέσουν από εκεί ψηλά. Αυτή είναι η ιστορία της πολυτάραχης ζωής μου.

«Τo αρπακτικό»


Δολοφόνησαν τη γυναίκα του. Κατέστρεψαν το μέλλον του.
Τώρα, πρέπει να πληρώσουν.
Δυο άντρες είναι υπεύθυνοι για το θάνατο της συζύγου του Έκτορ Κρος και μόνο ένας ζωντανός: ο Τζόνι Κόνγκο - ψυχοπαθής, εκβιαστής, δολοφόνος και καταστροφέας της ζωής του Κρος. Τώρα, ο Έκτορ τον θέλει νεκρό. Το ίδιο και η αμερικανική κυβέρνηση.
Ο Κόνγκο είναι απομονωμένος στην πτέρυγα μελλοθανάτων της ασφαλέστερης φυλακής του ελεύθερου κόσμου και μετράει τις ημέρες μέχρι την εκτέλεσή του. Έχει δύο εβδομάδες. Θέλει την ελευθερία του. Έχει δραπετεύσει κι άλλη φορά και ξέρει ότι μπορεί να το επαναλάβει. Και με τη βοήθεια που του προσφέρει το παιδί-θαύμα Ντ'Σον, ίσως τα καταφέρει.
Ο Κρος, που μετράει ακόμα τις πληγές του από την τελευταία αναμέτρησή του με τον Κόνγκο, επιστρέφει και είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά. Το υπερδεξαμενόπλοιο Bannock A αρμενίζει καταμεσής του αγριεμένου Ατλαντικού. Η τρομοκρατική δραστηριότητα στην περιοχή έχει προκαλέσει πανικό, και υπάρχει μόνο ένα άτομο που μπορεί να το προστατεύσει.
Μια αποστολή που στην αρχή μοιάζει απλή αποδεικνύεται κάτι πολύ πιο σύνθετο - μια περιπέτεια που θα δοκιμάσει τον Κρος και θα τον φέρει στα συναισθηματικά και φυσικά όριά του. Αλλά η πολυετής θητεία του στην SAS και η πείρα του στην ιδιωτική ασφάλεια τον έχει κάνει άτρωτο στον πόνο. Και καθώς ρίχνεται για μία ακόμη φορά στο λάκκο με τα λιοντάρια, ξέρει ότι δε θα σταματήσει μέχρι να πιάσει το θήραμά του.

«Ο Γκρίζος Άνθρωπος»

Ο Κόρτλαντ Τζέντρι είναι ένας καλός άνθρωπος. Αλλά και ένας εξαιρετικός δολοφόνος. Για εκείνους που παραμονεύουν στις σκιές, είναι γνωστός ως ο Γκρίζος Άνθρωπος. Στο μυστικό κόσμο, είναι ένας θρύλος που ολοκληρώνει σιωπηλά τη μια δουλειά μετά την άλλη, κατορθώνοντας το αδύνατο, προτού χαθεί ξανά στο σκοτάδι. Και πάντα πετυχαίνει το στόχο του. Πάντα. Όμως, στον κόσμο υπάρχουν δυνάμεις πιο θανάσιμες από τον Τζέντρι. Δυνάμεις όπως τα χρήματα. Η εξουσία. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι τα μοναδικά πράγματα για τα οποία αξίζει να πολεμήσεις. Και στα μάτια τους, ο Τζέντρι έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του. Αλλά ο Κόρτ Τζέντρι θα αποδείξει ότι, για εκείνον, δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη ανάμεσα στο να σκοτώνεις για το χρήμα και να σκοτώνεις για την επιβίωση…

«Η τράτα των παιδιών»

Δέκα αγοράκια με σκούτερ τρέχουν σαν τρελά στο αντίθετο ρεύμα για να κατακτήσουν τη Νάπολη. Δεκαπεντάχρονα με ανώδυνα παρατσούκλια -Μαραζά, Πεσμένος, Δοντάκι, Λόλιποπ, Ντρόουν-, επώνυμα παπούτσια, κανονικές οικογένειες και το όνομα της κοπέλας τους σε τατουάζ. Έφηβοι που δεν έχουν αύριο, ούτε καν πιστεύουν σ' αυτό. Που δε φοβούνται τη φυλακή ή τον θάνατο, γιατί ξέρουν ότι η μόνη τους ευκαιρία είναι να τα παίξουν όλα για όλα, αμέσως. Που ξέρουν ότι "λεφτά έχει όποιος τα παίρνει". Οπότε, βουρ, στα μηχανάκια, για να πάνε να τα πάρουν: τα λεφτά, αλλά προπαντός την εξουσία. Η "Τράτα των Παιδιών" μιλάει για την αμφιλεγόμενη αναρρίχηση μιας τράτας -μιας ένοπλης συμμορίας συνδεδεμένης με την Καμόρρα- και για τον αρχηγό της, τον νεαρό Νίκολας Φιορίλλο. Κουρνιασμένοι στις στέγες της πόλης, μαθαίνουν να πυροβολούν με ημιαυτόματα πιστόλια και ΑΚ-47, σημαδεύοντας δορυφορικά πιάτα και κεραίες, για να κατέβουν κατόπιν στους δρόμους και να σπείρουν τον τρόμο από τη σέλα των σκούτερ τους. Σιγά σιγά αποκτούν τον έλεγχο των συνοικιών, αποσπώντας τον απ' τις αντίπαλες τράτες, συνάπτοντας συμμαχίες με παλιούς, ξεπεσμένους μπος.
Η τράτα βγαίνει στη θάλασσα σε αναζήτηση ψαριών που θα ξεγελαστούν απ' το φως. Αυτή η τράτα βγαίνει στους δρόμους της Νάπολης να ψαρέψει ανθρώπους για να σκοτώσει. Αυτό το βιβλίο μιλάει για αγοράκια που σπαρταράνε σαν τα ψάρια, για εφήβους που ξεγελιούνται απ' το φως και για θανάτους που φέρνουν άλλους θανάτους. Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο διεισδύει αμείλικτα στην πραγματικότητα που ανέκαθεν ερευνούσε και μας βυθίζει στην αυθεντικότητα των φανταστικών ιστοριών με ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα αθωότητας και καταπίεσης.