Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δημοτικό αστυνομικό που έπεσε θύμα επίθεσης από πολίτη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο κ. Ζέρβας συζήτησε με τον δημοτικό αστυνομικό, ενημερώθηκε για το συμβάν και του ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντά του. 
«Η δημοτική αστυνομία κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της. Ήταν διαρκές αίτημα των κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας για την αντιμετώπιση φαινομένων παράνομης στάθμευσης. Η πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Το περιστατικό περιέγραψε, χθες, στο MEGA, η δημοτική αστυνόμος Ελεονώρα Παπαδάκη, η οποία ήταν μαζί με τον παθόντα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όπως είπε  «είχε βεβαιωθεί η κλήση στο όχημα του κυρίου, οπότε είχα προχωρήσει παρακάτω. Είδα στη συνέχεια έναν κύριο να με πλησιάζει εξαγριωμένος και με ρώτησε ότι γιατί εφόσον βάλαμε την σειρήνα της μηχανής δεν περιμέναμε για να κόψουμε κλήσεις, και του είπα πως δεν μπορούμε να περιμένουμε. Εμείς ήμασταν στο σημείο, ήταν πολλά ΙΧ παράνομα σταθμευμένα και εμείς βάζουμε σειρήνα, για να ξεμπλοκάρει ο δρόμος».
Πρόσθεσε ότι «ο κύριος είχε παρκάρει σε λεωφορειογραμμή. Ήταν παρκαρισμένος κανονικά, και το σπίτι του ήταν στα 20 μέτρα απόσταση. Μου φώναζε γιατί του έκοψα την κλήση, και πού τα βάζω λεφτά, και ποιος τα παίρνει τα λεφτά. Προσπάθησα να του εξηγήσω ήρεμα ότι εάν έχει κάποια ένσταση μπορεί να την υποβάλει στην υπηρεσία. Συνέχισε να είναι εξαγριωμένος, και πήγε και πήρε την κλήση από το αυτοκίνητο και ήθελε να την βάλει πάνω μου, μέσα στα ρούχα μου. Του είπα να απομακρυνθεί αμέσως και να μην με αγγίζει. Ήθελε να την βάλει πάνω στη μηχανή. Εκείνη την ώρα ήρθε και ο συνάδελφος που ήταν σε άλλο αυτοκίνητο. Ο 62χρονος μπήκε εξαγριωμένος στο αυτοκίνητο, μας πλησίασε, μας έκανε άσεμνες χειρονομίες και μας έβρισε», συνέχισε η κυρία Παπαδάκη που μίλησε στο MEGA.
Ειδικά για το τι οδήγησε στον τραυματισμό του συναδέλφου της η ίδια ανέφερε: «Εμείς εφόσον τελείωσε το περιστατικό πήραμε τις μηχανές και πήγαμε λίγο παρακάτω. Ο συνάδελφος ο οποίος είχε το συμβάν ήταν στο τέλος του τετράγωνου. Έτσι ο 62χρονος σταμάτησε στον εν λόγω συνάδελφο, είχαν μία διένεξη και του πάτησε πόδι. Σταμάτησε ο 62χρονος, του είπε ο συνάδελφος ότι δεν μπορεί να σταματήσει διπλοσειρά, και ο 62χρονος τού απάντησε πως δεν είναι της τροχαίας και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Και όταν ο συνάδελφος του είπε ότι μπορεί να του αφαιρέσει τις πινακίδες, ο 62χρονος του πάτησε το πόδι. Δεν υπολόγισε τίποτα».