Τελικά, στην τοπική Νέα Δημοκρατία βάζουν θετικό πρόσημο στη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη.
Ήταν μια μίνι περιοδεία (σίγουρα τα τοπικά στελέχη θα ήθελαν κάτι περισσότερο) στην οποία τα είδαμε όλα: Αυτοψία σε νέα έργα, χάρτες να ανοίγουν, κεριά σε εκκλησίες, συνομιλίες με τυχαίους Θεσσαλονικείς σε ψησταριές και σύντομη ομιλία σε πλατεία.
Εκεί, στον Εύοσμο, ήταν που οι τοπικοί μέτρησαν δυνάμεις. Ο Εύοσμος, βλέπετε, για εσάς που δεν γνωρίζετε, έχει φύγει λίγο πιο... δεξιά από τον τομέα ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν βλέπει με καλό μάτι τέτοιες επισκέψεις. Παρόλα αυτά, ο κόσμος συγκεντρώθηκε, άκουσε και συμμετείχε. Έτσι ο πρωθυπουργός έφυγε (σχετικά) ευχαριστημένος και οι παράγοντες του κόμματος στη Θεσσαλονίκη έβγαλαν έναν βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης.
Θα μπορούσαν τα πράγματα να πάνε καλύτερα; Σίγουρα. Θα έπρεπε να είναι καλύτερα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει πράγματα για τη Θεσσαλονίκη. Το θέμα είναι ότι ξέχασε την καθημερινότητα. Κι ο κόσμος ψηφίζει με βάση αυτήν την καθημερινότητά του... Το κυκλοφοριακό, οι υποδομές, είναι πράγματα που θα αλλάξουν, για τον Θεσσαλονικιό (κάτοικο του πολεοδομικού συγκροτήματος) στα επόμενα χρόνια. Το πράσινο στα δυτικά αυξάνεται μεν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί πάλι σε αρκετά χρόνια. 
Όλα αυτά κάνουν, την επιχείρηση Α Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα δύσκολη. Ειδικά για τον πρωθυπουργό.
Γράφει ο Περαστικός