Αν και έρχεται Πρωτομαγιά, που σημαίνει νέο τριήμερο, υπάρχουν και κάποιοι που δεν σκέπτονται καν την μίνι απόδραση: Οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων.
Το Πάσχα πέρασε και, όπως συνηθίζουμε να λέμε, "τα κεφάλια μέσα" για όλους. Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει, εντός ολίγου ο πρωθυπουργός προκηρύσσει εκλογές και τα περιθώρια στενεύουν.
Οι σέλφι έδωσαν και πήραν -ειδικά το βράδυ της Αναστάσεως- με τους υποψηφίους ανεξαρτήτως κομμάτων να επιλέγουν οικογενειακές φωτογραφίες. Λόγω της... ημέρας, που έλεγε κι ο Γιώργος Κωνσταντίνου στη γνωστή ελληνική ταινία.
Πλέον τις οικογενειακές στιγμές θα αντικαταστήσουν από σήμερα προεκλογικές επισκέψεις, με κάποιους να έχουν, ήδη, μπει σε αυτήν τη μάχη.
Τα μάτια όλων, πάντως, στρέφονται στην πρώτη μεταπασχαλινή δημοσκόπηση, που αναμένεται την Παρασκευή που έρχεται και διεξάγεται ήδη. Πιστεύουν ότι, πλέον, τα νούμερα θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Δύο υποψήφιοι στην Α Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και μία από τον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγουν, ήδη, προσωπικές δημοσκοπήσεις, καθώς η απλή αναλογική δεν αφήνει χώρο για... ψευδαισθήσεις. Οι έδρες θα είναι περισσότερες στο σύνολο, αλλά λιγότερες για το κάθε κόμμα, αφού θα έχουν δικαίωμα στο όνειρο όλοι όσοι πήραν πάνω από 3%. Και, ως τώρα τουλάχιστον, αυτά τα κόμματα είναι -τουλάχιστον- έξι.
Γράφει ο Περαστικός