Για τρίτη φορά παραιτήθηκε, χθες, από κάποιο αξίωμα, ο Γιάννης Ταχματζίδης. Αυτήν τη φορά, από δήμαρχος Λαγκαδά.
Βεβαίως και τις τρεις φορές είχε σοβαρούς λόγους: Την πρώτη φορά παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Λαγκαδά, το 2013, για να κατέβει υποψήφιος στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Τη δεύτερη φορά παραιτήθηκε από αντιπεριφερειάρχης, το 2017, για να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του Λαγκαδά. Τώρα, 2023, παραιτείται από δήμαρχος για να διεκδικήσει μια θέση βουλευτή στην Α Θεσσαλονίκης.
Τι θα γίνει στο δήμο Λαγκαδά; Μεταβατικός δήμαρχος θα είναι  ο νυν αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Μιχάλης Τζανής (είχε πάρει τους περισσότερους σταυρούς) που θα κινήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου δημάρχου. Ο νέος δήμαρχος θα προκύψει μετά από αρχαιρεσίες μεταξύ των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της διοικούσας παράταξης.
Ο κ. Ταχματζίδης, στην ομιλία του, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που παρέστη, τόνισε: «Τα αισθήματα από αυτή την απόφασή μου είναι ανάμικτα. Όλοι μαζί δώσαμε έναν αγώνα για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Πιστεύω ότι όσα πράξαμε βάζουν ένα λιθαράκι ώστε να αλλάξει ο Δήμος Λαγκαδά προς το καλύτερο. Ασκήσαμε διοίκηση κάτω από πολύ δύσκολες, πρωτόγνωρες θα έλεγα συνθήκες, χωρίς όμως να πούμε μεγάλα λόγια. Εργαστήκαμε με σεμνότητα και ήθος, πετυχαίνοντας τους στόχους που θέσαμε εξαρχής. Παραδίδω έναν Δήμο οικονομικά υγιή, με δρομολογημένα έργα και θετικές προοπτικές».