Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ΕΚΕΤΑ στη Θέρμη, καθώς και το περιαστικό δάσος του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο θα αναδασωθεί. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα στρατόπεδα Καρατιάσιου και Ζιάκα και την έκθεση 
Με την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη παραχώρησε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Κοντογουλίδη και Βαγγέλη Πλάκα.
Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "λούμπεν" τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ -όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή Αντώναρου, χωρίς, πάντως, να τον κατονομάζει- επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης και μίλησε για το πλέγμα έργων που απλώνεται στην πόλη:
"Έχουμε δρομολογήσει ένα πρόγραμμα σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, πολλά από τα σημαντικά έργα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και η υποψηφιότητά μου στην πρώτη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θέλει ακριβώς να καταδείξει όχι μόνο το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την πόλη την οποία τόσο πολύ αγαπώ, αλλά και το ενδιαφέρον το οποίο σκοπεύω να επιδείξω στη συνέχεια -εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός- ώστε να προχωρήσει με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμα των έργων για να μη θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή πόλη", είπε.
Για τα έργα υποδομής, τόνισε:
  • Ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες στο «Flyover» - ένα έργο το οποίο θα προσφέρει μία σημαντική κυκλοφοριακή ανακούφιση σ’ ένα δρόμο ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια είναι απολύτως κορεσμένος.
  • Για πρώτη φορά, είχαμε δοκιμαστική διαδρομή του Μετρό καθ’ όλο το μήκος της βασικής γραμμής. Εκτίμησε ότι τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και οι ουσιαστικές δοκιμαστικές λειτουργίες, ώστε εντός των πρώτων μηνών του 2024 το έργο να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς.
  • Για το σταθμό της Βενιζέλου επισήμανε πως όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα διαπιστώσουν όλοι ότι μπορούμε να έχουμε και Μετρό και αρχαία. 
  • Μελετάται η επέκταση προς τα δυτικά και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προσωπική του δέσμευση αυτή η επέκταση. Εκτίμησε πως σε δύο χρόνια θα έχουν ωριμάσει όλες οι μελέτες γι αυτό.
  • Αντικαθίσταται το παλιό «Θεαγένειο» μ’ ένα υπερσύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο στο Στρατόπεδο Καρατάσιου. 
  • Δέκα νέες πρότυπες σχολικές μονάδες υλοποιούνται από το πρόγραμμα ΣΔΙΤ σε Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
  • Επεκτείνεται ο Προαστιακός στη Δυτική Θεσσαλονίκη με αξιοποίηση γραμμών οι οποίες ήδη υπάρχουν και διευκολύνονται οι μετακινήσεις και προς τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. 
  • Δημιουργούνται χώροι πολιτισμοί στο νέο μητροπολιτικό πάρκο «Παύλου Μελά» όπου ήδη γίνονται σημαντικές εργασίες.
  • Στο στρατόπεδο «Ζιάκα», άλλη μία αναξιοποίητη έκταση, θα υλοποιηθεί πρότυπο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας.
Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν κάθετος: "Προσωπικά θα μεταφέρω πίσω στο δημόσιο τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει προφανώς από τη μία στιγμή στην άλλη με μία τροπολογία της τελευταίας στιγμής, την τελευταία μέρα που είναι ανοιχτή η Βουλή".
Ανέπτυξε όλο το ιστορικό. Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2016, όταν δημιούργησε ουσιαστικά το Υπερταμείο μετέφερε τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο και δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση του νερού καθώς το Υπερταμείο έχει ως βασικό σκοπό την εκποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε και τις σχετικές νομικές δεσμεύσεις οι οποίες, εξακολουθούν και ισχύουν μέχρι σήμερα. "Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο υποκριτικό είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ουσιαστικά δρομολόγησε αυτή την διαδικασία, να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει το νερό", είπε χαρακτηριστικά.
Όπως υπογράμμισε "δεν έχουμε καμία πρόθεση να ιδιωτικοποιήσουμε το νερό. Και μάλιστα έχω δεσμευτεί και δημόσια ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον άμεσο έλεγχο του κράτους, θα βγουν δηλαδή από το Υπερταμείο, και θα επιστρέψουν υπό άμεσο κρατικό έλεγχο. Γιατί αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές και δεν μπορεί να γίνει με την τροπολογία; Διότι αν μπορούσε να γίνει φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το είχε κάνει τόσο καιρό. Για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν αναληφθεί βαριές νομικές δεσμεύσεις από το ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία αυτά και αυτή η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων πρέπει να γίνει και σε συνεννόηση με τους δανειστές. Διότι αυτά δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει".
Επανέλαβε πως "είναι απολύτως υποκριτική η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και θα σας έλεγα παραπλανά την κοινή γνώμη με fake news. Αυτοί που μετέφεραν τα περιουσιακά στοιχεία στο Υπερταμείο να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει το νερό όταν υπάρχει ρητή δική μου προσωπική δέσμευση ότι αυτό όχι μόνο δεν θα γίνει αλλά και ότι τα περιουσιακά στοιχεία αυτά θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο".

"Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν γέλιο"

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει τη συμμετοχή του κ. Ευάγγελου Αντώναρου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Απέφυγε να αναφερθεί προσωπικά και δήλωσε: "Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτρέψτε μου να πω μόνο ότι μάλλον γέλιο προκάλεσαν οι κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, συμπεριλαμβάνουν τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που επέστρεψε, διότι τελικά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον «Πολακισμό» εκφράζει, και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του, καθώς και μία σειρά από άλλους υποψηφίους που τι να σας πω, περισσότερο σε «λούμπεν» ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης".