Διέρρηξε διαμέρισμα στην Καλαμαριά, η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην.. Κρήτη και ο δράστης συνελήφθη στην... Αθήνα!

Η υπόθεση, η οποία αποδεικνύει την καλή συνεργασία των αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά και την... επιμονή τους, ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα. Ως δράστης φέρεται 35χρονος αλλοδαπός.

Ο 35χρονος, το Νοέμβριο του 2022, παραβίασε το παράθυρο στο διαμέρισμα 33χρονης στην Καλαμαριά, έφερε τα πάνω κάτω και βρήκε κι άρπαξε 300.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ και τρία τάμπλετ. Η 33χρονη, που είδε τη διάρρηξη στο βίντεο των καμερών ασφαλείας, κατήγγειλε την κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Έγινε προανάκριση κι ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Από τις έρευνες των αστυνομικών ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας με αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πρωινές ώρες χθες (29-04-2023), σε περιοχή του Νομού Αττικής, οπότε και συνελήφθη.

Παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, έγινε έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε ο 35χρονος άντρας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κλειδιών από πόρτες διαφορετικών εταιρειών, μηχάνημα κοπής-διαμόρφωσης κλειδιών , αντικείμενα που διευκολύνουν τη διάρρηξη οικιών με αντικλείδι και κινητά τηλέφωνα που -σύμφωνα με την αστυνομία- χρησιμοποιούσε στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης.

Επιπρόσθετα, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, για την οποία σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία