Δυο Ρομά κι ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν κι ένας Ρομά αναζητείται, επειδή, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν σε σπείρα διακίνησης χασίς.

Οι δυο συλληφθέντες, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε παράλληλη οδό της Εθνικής Οδού (στο ύψος Δενδροποτάμου) χθες (08-04-2023) το απόγευμα. Πρόκειται για δύο 42χρονους, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συνοδηγός του οχήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν είδε τους αστυνομικούς, βγήκε από το Ι.Χ., πέταξε στο έδαφος σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 20 γραμμαρίων ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, χωρίς να τα καταφέρει.

Σε έλεγχο που ακολούθησε σε σπίτι 31χρονου Ρομά, ο οποίος αναζητείται, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου οι συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί νωρίτερα την κάνναβη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροδέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 16,25 γραμμαρίων, πιστόλι αερίου και 300 ευρώ, για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικώ.

Έξω από το σπίτι εντοπίστηκε και συνελήφθη 51χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που διαμένει στην ίδια οικοδομή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροδέμα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 27,07 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο, με το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιούσε τις παράνομες συναλλαγές του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο