Θα περίμενε κανείς ότι, τουλάχιστον στο θέμα της νομιμότητας της Χρυσής Αυγής, τα κόμματα του λεγόμενου Δημοκρατικού Τόξου θα είχαν ομονοήσει. Του κάκου...
Η κυβέρνηση κατεβάζει μια τροπολογία, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση τη δική της. Επιμένει, μάλιστα, στο "ή τη δική μας ή καμία" και κάνει την ακροδεξιά να τρίβει τα χέρια της.
Ποια είναι η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι αλλάζει η σύνθεση του ανώτατου δικαστηρίου για να προχωρήσει ο αποκλεισμός των μορφωμάτων αυτών. Ποια είναι η άλλη άποψη; Ότι η Βουλή νομοθετεί και τα Δικαστήρια εφαρμόζουν το νόμο, αφού σύμφωνα με το σύνταγμα οι εξουσίες στη χώρα μας ισχύει -ακόμη τουλάχιστον- ο διαχωρισμός των εξουσιών.
Βέβαια, στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθενται ακόμη και ειδικοί, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι ο Ανδρέας Λοβέρδος, με την ιδιότητα του καθηγητή. Άνθρωποι που δεν είναι στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας -ειδικά για τον πρώτο δεν τίθεται θέμα ούτε από συνωμοσιολόγους. Αλλά φαίνεται ότι αυτό είναι "ψιλά γράμματα" για κάποιους.
Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουμε; Ότι και σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, η σκέψη κάποιων βρίσκεται στην επόμενη, των εκλογών, ημέρα.
Γράφει ο Περαστικός