«Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος για να πετύχει η χώρα ακόμη περισσότερα και μόνο έτσι θα αποφύγουμε την ταλαιπωρία» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Βενιέρης. Μιλώντας στον Σταύρο Οραήλογλου στην ATLAS Τηλεόραση, χαρακτήρισε αστειότητες όσα λέγονται από τον Γιάννη Βαρουφάκη για Δήμητρα και ΑΤΜ. 

«Ο Γιάννης Βαρουφάκης για δεύτερη φορά παγίδευσε τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο αρχικά φάνηκε πως θα συγκλίνουν, αλλά ακολούθως έμεινε ο κ Τσίπρας να απολογείται για όσα προτείνει το ΜΕΡΑ 25», είπε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, των 50 πρώτων ημερών δήλωσε πως «δε χρειάζεται να το συζητάμε καθώς γνωρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κόσμος δε θα τον ακολουθήσει και  θύμισε με νόημα πως «ακόμη και ο κ Φλαμπουράρης είχε μάθε και μας είχε πει πως για κάθε πρόγραμμα χρειάζεται η σχέση έσοδα – έξοδα να έχει θετικό πρόσημο, άρα θα πρέπει να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ από που προτίθεται να καλύψει το οικονομικό κόστος και αν υπήρχε τρόπος γιατί δεν το έκανε το 2015-19».

Για τις εξελίξεις στον χώρο πέρα από τη ΝΔ αναφέρθηκε σε σχήματα των οποίων σε πολλές περιπτώσεις οι επικεφαλής ελέγχονται για το αν αυτά που λένε συνάδουν με όσα πράττουν ή αν «απλώς απευθύνονται με εύκολο λόγο και λαικισμό σε ένα κοινό το οποίο το εμπαίζουν»

Κρίσιμη χαρακτήρισε την αναμέτρηση της 21ης Μαίου όπου η ΝΔ μπορεί και πρέπει να πετύχει την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μη μπλέξει η χώρα στους πειραματισμούς πολιτικών κομμάτων

Για τις σχέσεις με την Τουρκία  έκανε σαφές  πως «η χώρα βρέθηκε ξανά στη σωστή  πλευρά της ιστορίας, ισχυροποιώντας τους δεσμούς με παραδοσιακούς συμμάχους. 
Οι κινήσεις της κυβέρνησης διόρθωσαν τις λάθος επιλογές της προηγούμενης. Παρόλα αυτά στη Τουρκία όσοι αντιπολιτεύονται τον Ερντογάν είναι ακόμη πιο ακραίοι και αυτό είναι μια πολύ δύσκολη παράμετρος, λαμβάνοντας υπόψη τις εκλογές στη γείτονα»