Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση στη σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα τοποθετηθεί, για πρώτη φορά δημοσίως, ο  πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Αναμένεται να τοποθετηθεί αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και για την κατάσταση που παρέλαβε ο ίδιος τους ελληνικούς σιδηρόδρομους και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής προετοιμάζεται εδώ και καιρού για αυτή του την ομιλία συλλέγοντας έγγραφα, στοιχεία και συμβάσεις έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. αναμένεται έτσι να αναφερθεί στην περίφημη σύμβαση 717 και τι έχει γίνει, τι ισχύει για την τηλεδιοίκηση και τι ισχύει με τη σύμβαση με την Hellenic Train. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα απαντήσει επίσης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα επιχειρηματολογήσει αναφορικά με το ποια κυβέρνηση επένδυσε στον σιδηρόδρομο και ποια όχι, θα απαντήσει γιατί δεν μίλησε ως τώρα και θα αναφερθεί στις δικές του ευθύνες.

Παρόντες οι υπουργοί Μεταφορών της τελευταίας 10ετίας

Η τοποθέτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή θα γίνει παρουσία των υπουργών Μεταφορών και Υποδομών της τελευταίας δεκαετίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σπίρτζης, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για την πορεία υλοποίησης της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – σηματοδότηση. Παρών θα είναι επίσης ο υπουργός Επικρατείας που πλέον είναι αρμόδιος και για τις μεταφορές και υποδομές, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όσον αφορά τη στάση της αντιπολίτευσης, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσει τους τόνους και όσον αφορά τη διαδικασία (και τη σύνθεση της επιτροπής) και όσον αφορά την ουσία.