***Εκλογές στις 21 Μαΐου, λοιπόν. Τάδε έφη πρωθυπουργός και, όπως συνηθίζουν να λένε στην πλειοψηφία τους οι πολιτικοί (εν ενεργεία και υποψήφιοι) οι εκλογές γίνονται όταν ο πρωθυπουργός το ορίσει.
***Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την ημερομηνία, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις (το πρωί "έπαιζε" και η 28η Μαΐου, αλλά μέτρησε η... τουριστική περίοδος -καθώς, κατά πως φαίνεται, έτσι λέγονται, πλέον, τα μπάνια του λαού). Τα ψέματα τελείωσαν, λοιπόν και... κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Μαθαίνω ότι, ήδη, υποψήφιοι στην Α Θεσσαλονίκης ξεχύθηκαν να βρουν αίθουσες για τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις. Το "Ολύμπιον"  και οι αίθουσες του λιμανιού μπήκαν, ήδη, στο στόχαστρο και αναζητούνται ημερομηνίες. Θέλω, επίσης, να δω ποιος θα είναι αυτός που θα τολμήσει συγκέντρωση στο "Ι. Βελλίδης". 
***Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης, διαπιστώθηκε ότι η αφύπνιση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Μετά την ανακοίνωση για τον ΟΣΕ, ο Ζήσης Ιωακείμοβιτς ξαναχτυπά: Τώρα καλεί σε συστράτευση. Η ανακοίνωση εκδόθηκε πριν μια ώρα. Φρέσκο πράμα.
***Είδα και την ανακοίνωση της διοίκησης Ζέρβα, για τα λουτρά της Θέρμης. Ξεχασμένα και αραχνιασμένα τα λουτρά, γίνεται προσπάθεια να αποκτήσουν, εκ νέου, ζωή. Τα ξεχασμένα λουτρά, όμως, δεν είναι αυτά της Θέρμης. Η Θέρμη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ήταν πάντα στην επικαιρότητα. Είτε επειδή κάποιος σκόπευε να την πουλήσει, είτε επειδή ήθελε να της αλλάξει τη χρήση.
***Τα πραγματικά ξεχασμένα λουτρά είναι αυτά της Νέας Απολλωνίας. Κι εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι. Επί "ορθόδοξου" ΠΑΣΟΚ, δίπλα στη λίμνη, είχε κτιστεί ένα τεράστιο συγκρότημα, με δωμάτια, ατομικούς λουτήρες, πισίνες κι ένα σωρό καλούδια, για να μετεγκατασταθούν τα λουτρά της Νέας Απολλωνίας. Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο παλιό, γνωστό, κτίριο που χρησιμοποιείται ως σήμερα. Ήταν πραγματικό στολίδι, αλλά δεν άνοιξε ποτέ! Κατέληξε στην ΕΤΕΒΑ, από εκεί στην τράπεζα που... αγόρασε την ΕΤΕΒΑ και έμεινε κουφάρι, να σαπίζει. Να διευκρινίσω εδώ ότι η φωτογραφία του κτιρίου που κόστισε 8 δισ. δραχμές, είναι από το αρχείο. 
***Αυτά τα λουτρά, ποιος θα τα σώσει;
***Ας σημειωθεί ότι στον παλιό χώρο υπάρχει κάτι μοναδικό: Μια στέρνα όπου το ζεστό ιαματικό νερό ξεχειλίζει, στο επίπεδο του εδάφους. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σε γνωστά πολυτελή σπα του εξωτερικού, οι αρμόδιοι αναγκάζονται να χτυπήσουν... "αρίδα" σε πολλά μέτρα βάθος, για να βρουν θερμό ιαματικό νερό.

Γράφει ο Περαστικός