Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Η πρωινή ενημέρωση έκανε λόγο για 44 νεκρούς, εκ των οποίων οι 7 σοροί είναι απανθρακωμένες, ενώ στο νεκροτομείο της Λάρισας έχουν μεταφερθεί 17 σακούλες με ανθρώπινα μέλη. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων με τη μέθοδο DNA.
Λίγο πριν το μεσημέρι, ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί, πλέον, έφθαναν τους 46.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 σοροί μπορούν να αναγνωριστούν, όμως για τις υπόλοιπες 32 θα χρειαστεί ταυτοποίηση με DNA, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.
Πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν 2-3 σοροί ακόμη, αλλά κάποιες ενδέχεται να μην βρεθούν ποτέ λόγω εξαΰλωσής τους.
Ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 55-56. Η ιατροδικαστής, Ρουμπίνη Λεοντάρη, εκτιμά ότι πέρα από απανθρακώσεις, οι αιτίες των θανάτων ήταν ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερικές αιμορραγίες.
Σημειώνεται πως η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα η έρευνα συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι. Διαασώστες και γερανοφόρα οχήματα επιχειρούν, ώστε να μετακινηθούν τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας για να μπορέσει η έρευνα να προχωρήσει..