«
Ο Πρωθυπουργός όταν πάρει τις αποφάσεις του, θα τις ανακοινώσει με ευθύτητα και σαφήνεια, όπως κάνει πάντοτε.  Από την αρχή ο Πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής, οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη κοντά στο τέλος της 4ετίας».
Τα λόγια αυτά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στην τηλεόραση του Αντέννα, σήμερα το πρωί, σήμαναν την... έναρξη, για να ζεστάνουν οι υποψήφιοι τις μηχανές, ενόψει εκλογών. Όλα δείχνουν Μάιο και, συγκεκριμένα, ή την 21η, ή την 27η του μηνός ως Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης.
Στη Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι αναζητούν, ήδη, εταιρίες προβολής και προώθησης. Η μέρα που θα τυπωθούν τα πρώτα φυλλάδια έρχονται. Όπως και η μέρα που θα ανοίξουν τα πρώτα εκλογικά κέντρα.
Στο κυβερνών κόμμα -εξακολουθεί να- αναζητείται η γυναίκα. Η Φεβρωνία Τύρη, που θα είναι υποψήφια στην Α Θεσσαλονίκης, αλλάζει ελαφρώς τα δεδομένα στα δυτικά. Ανιψιά του Μητροπολίτη Βαρνάβα, αναμένεται να κάνει την έκπληξη και να πλασαριστεί σχετικά ψηλά. Η τριάδα Γκιουλέκα - Ράπτη - Καλαφάτη δεν φαίνεται να επηρεάζεται, ο Σιμόπουλος ακολουθεί με διαφορά από τους Κούβελα - Ευθυμίου, ενώ οι Καραγιαννακίδης - Γκολιδάκης - Κοκόρης δίνουν, ακολούθως, τη δική τους μάχη. 
Το πόσοι Νεοδημοκράτες θα μπουν στη Βουλή εξαρτάται από το τι θα κάνει, τελικά, ο πρωθυπουργός. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει την έδρα της Α Θεσσαλονίκης, κάποιοι θα μείνουν χωρίς βουλευτικό κουστούμι.
Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει μία θέση στην Α Θεσσαλονίκη για τον ίδιο. Από εκεί κι έπειτα, το τοπίο άλλαξε ο καθηγητής Δ. Μάρδας, ο οποίος μεταπήδησε από την Β στην Α Θεσσαλονίκης, με πολλές πιθανότητες να εκλεγεί. Οι Νοτοπούλου - Αμανατίδης φαίνεται να ξεχωρίζουν μπροστά, με τους Γιαννούλη - Τριανταφυλλίδη να ακολουθούν. Όσο για τον Κώστα Ζουράρι, προς το παρόν φαίνεται να αποτελεί ερωτηματικό το πού θα καταταχθεί. Πιο πίσω οι Μυλόπουλος - Χρυσίδου - Μηταφίδης (όχι αναγκαία με αυτήν τη σειρά).
Στο ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως η παλιά φρουρά (Καστανίδης - Μαγκριώτης) θα είναι και... νέα, καθώς αυτοί που γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι προηγούνται. Σε υψηλές θέσεις εμφανίζεται και ο Σαουλίδης, ενώ ο Λεκάκης είναι, σαφώς, πιο χαμηλά.
Όσο για το ΚΚΕ, υπάρχει το δίδυμο Δελής - Ζαριανόπουλος, χωρίς να αποκλείεται το παραμικρό.