"Στην παράταξη Ώρα Θεσσαλονίκης, κτίζουμε ένα «πρόγραμμα για όλους με όλους μαζί». Στόχος μας η δημιουργία μιας νέας ταυτότητας, «Θεσσαλονικιός».  Για να εγκαινιάσουμε, μια νέα σχέση συμφιλίωσης των κατοίκων με την πόλη τους. Χτίζουμε την Θεσσαλονίκη που κοιτά στο μέλλον με αυτοπεποίθηση και υψηλές φιλοδοξίες", τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος κι ανακοινώνει, έτσι, το όνομα του συνδυασμού του.
Απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς, αναλύει τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει για να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης:
«Για να αγωνιστώ, μαζί με όλους σας, από την αρχή, για μια πόλη πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.
Για να μπει και πάλι η Θεσσαλονίκη στο χάρτη της ανάπτυξης και να στηριχθεί στους πολίτες της.
Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας. Εδώ σπουδάζουμε, δουλεύουμε, κυκλοφορούμε, ερωτευόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, εδώ ζουν οι γείτονές μας, οι συνεργάτες μας, οι αγαπημένοι μας. Και ζητούμε για ‘το σπίτι μας’ το αυτονόητο: μια καλύτερη ζωή.
Γιατί δεν ανεχόμαστε πια την κοροϊδία. Γιατί κουραστήκαμε με τα παχιά λόγια και τις αδάπανες υποσχέσεις.
Γιατί με τη ζωή μας στην πόλη δεν παίζουμε. Απαιτούμε οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά να μπορούν να αποδείξουν, όχι μόνο το ενδιαφέρον τους αλλά και την ικανότητά τους να εκπροσωπούν επάξια την πόλη αυτή.
Γιατί σε μια πόλη που ασφυκτιά, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας, στην καινοτομία, στις μεταφορές. Να ανοίξουμε την πόρτα μας στον κόσμο, να σταματήσουμε να γυρνάμε την πλάτη μας στη θάλασσα και στο δάσος, να γκρεμίσουμε τις περιφράξεις και τους μαντρότοιχους και να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε ξανά.
Γιατί τα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη και καταταλαιπωρούν όλους μας, αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις. Και οι λύσεις πρέπει να δοθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια αυτοδιοίκηση που θα ξέρει πως θα τα αντιμετωπίσει.
Γιατί πρέπει να αποδείξουμε πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι μια πόλη που έμεινε καθηλωμένη στο ένδοξο χθες.
Γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει να αρχίσει να αντιστέκεται, να αναγεννιέται και να στοχεύσει στο μέλλον της με την ασυναγώνιστη δύναμη των πολιτών της».