Σε... μίνι οπλοστάσια είχαν μετατρέψει τα σπίτια και τα οχήματά τους, σε χωριά της Πέλλας, δύο Έλληνες οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν πληροφορίες ότι ο ιδύο άνδρες, 56 και 63 χρόνων, κατείχαν μεγάλη ποσότητα όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και τυποποιημένου στρατιωτικού – πολεμικού υλικού. Οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψή τους και για τον εντοπισμό του υλικό και, χθες (22-03-2023) το πρωί, εντόπισαν πρώτα τον 56χρονο.
Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του, καθώς και σε τρία σπίτια που χρησιμοποιεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι κρότου με φυσίγγιο στη θαλάμη, αναδιπλούμενο μαχαίρι, ρόπαλα νουντσάκο (δεμένα με αλυσίδα),  σταθερός λειτουργικός αναλογικός πομποδέκτης ραδιοσυχνοτήτων, κυνηγετικό όπλο με 2 κυνηγετικά φυσίγγια στη θαλάμη, για το οποίο κατέχει σχετική άδεια, κυνηγετικό όπλο, το οποίο θα αποσταλεί για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, πολεμικό τυφέκιο και τυφέκιο με διόπτρα σκόπευσης, πιστόλι αερίου, ξίφος, πέντε γεμιστήρες διαφόρων τύπων, 113 φυσίγγια (διαφόρων διαμετρημάτων, τύπων και κατασκευαστών, κυνηγετικά καθώς και αβολίδωτα), τρεις αμπούλες αερίου διοξειδίου του άνθρακα, 14 κροτίδες (πυροδοτούμενες με πιστόλι εκτόξευσης), τέσσερις φωτοβολίδες, δυο φορητοί πομποδέκτες και πέντε πυροκροτητές.


Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, εντόπισαν και τον 63χρονο, από την κατοχή του οποίου, καθώς και από το σπίτι του και από τις αποθήκες που είχε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 12 κοινοί πυροκροτητές, εκ των οποίων οι 10 οξειδωμένοι, πλαστικό φιαλίδιο που περιείχε φυσίγγιο κυνηγητικού όπλου με πυροκροτητή και πυρίτιδα, 11 μαχαίρια εκ των οποίων το ένα αναδιπλούμενο, τρία κυλινδρικά φιαλίδια, που περιείχαν εννέα κοινούς πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι, πλήθος δοχείων, φιαλιδίων, μικροδεμάτων που περιείχαν ποσότητες άγνωστων μειγμάτων,  που θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση, επτά κάνες μακρύκανου όπλου, εκ των οποίων οι πέντε με το κλείστρο, τέσσερα κοντάκια μακρύκανου όπλου, μηχανισμός κλείστρου μακρύκανου όπλου, δυο διόπτρες μακρύκανου όπλου, εκ των οποίων η μία τύπου «RED DOT», κάνη όπλου, καννάβινη ζώνη, που έφερε 31) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, αγνώστου διαμετρήματος, 701 φυσίγγια (μακρύκανου πυροβόλου όπλου, κυνηγετικού όπλου, πυροβόλου όπλου, αβολίδωτα, κρότου), 323 βολίδες πυροβόλου όπλου, κυνηγετικό όπλο, που ανήκει σε άλλο άτομο, μύλος περιστρόφου, 30 γεμιστήρες, πιστόλι κρότου, με γεμιστήρα που περιείχε ένα φυσίγγιο,  πιστόλι, που περιείχε δέκα φυσίγγια και βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο μέσα στην κατάψυξη ψυγείου, αυτοσχέδιο, τροποποιημένο πυροβόλο όπλο, με πιστολοειδή λαβή, σκανδάλη και μακριά κάνη, ενώ στη θαλάμη του υπήρχε ένα φυσίγγιο, τρεις ξιφολόγχες, δυο οξειδωμένες χειροβομβίδες και δυο οξειδωμένα βλήματα όλμου .



Οι κατασχεθείσες εκρηκτικές ύλες-πυροκροτητές κ.α. παραδόθηκαν σε αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας και δείγματα αυτών θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ένα απ' τα οχήματα, στα οποία είχε παραποιηθεί ο αριθμός πλαισίου, κατασχεθέντα πυροβόλα όπλα, πιστόλι κρότου, ουσιώδη μέρη όπλων και πυρομαχικά (φυσίγγια) θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας.
Το κατασχεθέν πολεμικό – στρατιωτικό υλικό (οξειδωμένα βλήματα όλμου και οξειδωμένες χειροβομβίδες) παραδόθηκε σε αρμόδιο συνεργείο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της «Κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών», παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε  «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και παράβαση Νομοθεσίας που αφορά σε «Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και άλλες διατάξεις», θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν από την αστυνομία