Μπλόκο, στην επέκταση του φράκτη του Έβρου με ευρωπαϊκά κονδύλια, επιχειρεί να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα χρηματοδοτεί την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα.
Για το θέμα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:
«Μετά την επιτυχία της χώρας μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της ΕΕ σε μέτρα επιτήρησης στο φράχτη στον Έβρο ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μην χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα. Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του, όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του “δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα” και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες “λιάζονταν” στην επικράτειά μας. Αυτά, και άλλα παρόμοια -σαν τα σχέδια για την εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών που αποκάλυψε ο κ. Δραγασάκης- εννοούν όταν λένε για “προοδευτική διακυβέρνηση”. Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να αλλάξει ταχύτητα στην Ελλάδα, βάζοντας την όπισθεν».
Απ΄την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης χαρακτηρίζει "ψεύδη" και fake news όλα αυτά, όμως, στην απάντησή του αναφέρει πως η τροπολογία "είναι θέση του Ευρωκοινοβουλίου". Επισημαίνει, μάλιστα, ότι την ψήφισε το... μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -στο οποίο ανήκει η ΝΔ. Συγκεκριμένα, απάντησε:
"Σταματήστε επιτέλους τα Fake News και την αντι - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προπαγάνδα.
Η δήθεν «τροπολογία Παπαδημούλη» είναι πια η επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου και την ψήφισε και το μισό ΕΛΚ.! Περιλαμβάνεται σε έκθεση που εγκρίθηκε με 28 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά.
Ψηφίστηκε δηλαδή και από το ΕΛΚ!
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφωνεί με τη θέση της Κομισιόν που λέει ΟΧΙ στην συγχρηματοδότηση με κοινοτικά κονδύλια φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως ζητούν οι Μητσοτακης και Μελόνι.
Ζητάμε τα χρήματα αυτά να στηρίζουν κοινωνικές πολιτικές, την απασχόληση, την παιδεία κ υγεία!
Αφήστε τα ψεύδη!"