"Οι αναταράξεις στον τραπεζικό κλάδο των Η.Π.Α.  και στην Credit Suisse, δεν απειλούν τις ελληνικές τράπεζες χάρη στα όσα έγιναν από το 2019 μέχρι σήμερα", υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Όπως αναφέρουν οι αναταράξεις προέρχονται από την επιθετική αύξηση του κόστους χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του πληθωρισμού. Αυτήν τη στιγμή, δε, τα προβλήματα υπάρχουν στις Silicon Valley Bank και Signature Bank των ΗΠΑ. Όσο για την Credit Suisse, υπογραμμίζουν πως "δεν ήταν άγνωστα".
Τι γίνεται, όμως, στην Ελλάδα; Μετά την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, η Κυβέρνηση παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις  "με αυξημένη ευαισθησία". Δεν κρύβουν μάλιστα πως "επηρεάζουν το διεθνές οικονομικό κλίμα".
Σε αυτήν τη φάση, φαίνεται πως δεν απειλείται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η οικονομία μας. Επισημαίνεται δε πως "τα «κόκκινα» δάνεια μετά το 2019 έχουν μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό χάρη στην εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής», ενώ υπάρχει ένα πολύ αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο". 
Μάλιστα, κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι "αυτό που έρχεται να υπογραμμιστεί με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση από τις εξελίξεις αυτές είναι η ανάγκη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και να φανεί πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι λαϊκίστικες προσεγγίσεις που υπονομεύουν αυτή τη σταθερότητα. Όσα ζήσαμε στην Ελλάδα την προηγούμενη 10ετία, είναι πολύ νωπά για να τα ξεχνάμε".
Προχωρούν, δε, σε συγκρίσεις της οικονομικής κατάστασης του 2019.
Όσο για τις ελληνικές σταρτάπ επιχειρήσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Workable Νίκος Μωραϊτάκης επισημαίνει ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πριν από λίγα χρόνια,  φέρνουν σήμερα  για ασφάλεια τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.