Σε συστράτευση καλεί, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για εκλογές στις 21/5.
Η δήλωση του κ. Ιωακείμοβιτς έχει ως εξής: 

«Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εισαγωγική τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο και συμβαδίζει απόλυτα με την αρχή των “καθαρών λύσεων” που διαχρονικά πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία.
Από σήμερα η Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης ανοίγει το βηματισμό της και συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα, για μια δυναμική και αναπτυσσόμενη Θεσσαλονίκη που μας αξίζει.
Στις αυξημένες προκλήσεις των καιρών απαντούμε με το πολυεπίπεδο και πολυσήμαντο κυβερνητικό έργο, με σταθερότητα, αποφασιστικότητα, ακεραιότητα και πίστη στις δυνάμεις του τόπου μας.  
Απευθύνω κάλεσμα συστράτευσης σε κάθε πολίτη ξεχωριστά, ώστε στις 21 Μαΐου να κερδίσουμε την εκλογική μάχη που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση είμαστε έτοιμοι, με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα. 
Όπως η Ελλάδα του 2019 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2023, έτσι και η Ελλάδα του
2027 θα είναι ακόμα πιο ισχυρή από την Ελλάδα του σήμερα».