Αθώα έκρινε το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών,  την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη από την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Αντίθετα, έκρινε ένοχο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ένοχο για δύο υποθέσεις παράβασης καθήκοντος. Η καταδίκη του αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, για τις καταγγελίες σε βάρος του από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, που αφορούσαν σε πιέσεις που της άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε αθώωος για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας για την υπόθεση στην οποία αθωώθηκε η κ. Τουλουπάκη.

Eπίσης, κρίθηκε ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου ότι δέχθηκε πιέσεις για υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για τις καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, ότι παρενέβη για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, όπως και για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για υποθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Αναλυτικότερα για τις εν λόγω υποθέσεις, ο κ. Παπαγγελόπουλος κηρύχθηκε:  

Αθώος για καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη (μειοψήφησαν πέντε δικαστές).

Αθώος για την καταγγελία του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για την υπόθεση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου.

Αθώος επίσης κατά πλειοψηφία για τις υποθέσεις Αλαφούζου και Βγενόπουλου (με μειοψηφία έξι δικαστών).  

Αθώος ομόφωνα για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της Ελ. Τουλουπάκη.

Ένοχος για τις καταγγελίες Ράικου για την υπόθεση της Novartis.

Ένοχος για τις καταγγελίες του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για την υπόθεση του Μιχάλη Σάλλα.

Η Ελένη Τουλουπάκη κηρύχθηκε κατά πλειοψηφία αθώα για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. 

Η κ. Τουλουπάκη, αμέσως μετά, δήλωσε:

 «Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης. Το Ειδικό Δικαστήριο με την απόφασή του αποκατέστησε την αλήθεια. Υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, γίνεται άλλη μια φορά φανερό ποσό σημαντική είναι η ανεξαρτησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης για την δικαίωση εκείνων που την αναζητούν. Εκείνοι που προσπάθησαν να κάμψουν το ελεύθερο φρόνημα των λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν επεδίωξαν τίποτα λιγότερο από το να αυθαιρετούν χωρίς περιορισμούς. Όρθια Δικαιοσύνη σημαίνει όρθια Ελλάδα! Γι' αυτό υπόσχομαι ότι θα μείνω όρθια».