Τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης στον σταθμό Λάρισας φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε επί τέσσερις ημέρες ο μοιραίος σταθμάρχης, παρά τους ισχυρισμούς του ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αποκάλυψε έγγραφα που καταγράφουν τις κινήσεις από την κονσόλα που βρίσκεται στο σταθμαρχείο της Λάρισας και ελέγχεται η κυκλοφορία σε κοντινή απόσταση.
Το βαρδιόχαρτο που εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ δείχνει ότι τις περισσότερες ημέρες του Μαρτίου εργαζόταν στην Καλαμπάκα, που είχε σχεδόν μηδενική κίνηση. Για δύο ημέρες κάνει τη μαθητεία του στον σταθμό της Λάρισας και για τις πέντε τελευταίες νύχτες αναλαμβάνει νυχτερινές βάρδιες.
Στο έγγραφο αποκαλύπτονται οι κινήσεις που έκανε ο μοιραίος σταθμάρχης την 24η Φεβρουαρίου προς 25η Φεβρουαρίου, όταν και προχώρησε σε 13 κινήσεις. Οι κινήσεις αυτές έγιναν από την κονσόλα που υπήρχε στο σταθμό Λάρισας. Μάλιστα, τουλάχιστον οι τέσσερις από αυτές ήταν με αυτόματη χάραξη. 
Τεχνικοί του ΟΣΕ εξήγησαν στο κανάλι ότι, όταν αυτές οι κινήσεις διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, τότε σημαίνει ότι γίνονται με αυτόματη χάραξη.
Στην επόμενη βάρδια, 25 προς 26/2, ο σταθμάρχης κάνει 18 κινήσεις, που αναφέρουν τον Μεσούρλο -τον σταθμό εισόδου στην Λάρισα, την Αθήνα, τον Βόλο και Θεσσαλονίκη.
Εν συνεχεία, 26 προς 27 Φεβρουαρίου, ο μοιραίος σταθμάρχης κάνει 23 κινήσεις, εκ των οποίων οι πέντε είναι αυτόματης χάραξης.
Το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, τον χειρισμό της κονσόλας είχε ο έμπειρος σταθμάρχη όσο βρισκόταν στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Το μηχάνημα καταγράφει ότι από τις 22:50 έως και 01:39 τα μεσάνυχτα έγιναν συγκεκριμένες κινήσεις. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για κινήσεις που έγιναν μέχρι την ώρα που ήταν ο έμπειρος ο σταθμάρχης στο σταθμαρχείο, δηλαδή περί 22:12. 
Κατόπιν, δεν υπάρχει καμία κίνηση, με το ρεπορτάζ να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο μοιραίος σταθμάρχης φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με την κονσόλα χειρισμού. Συγκεκριμένα, το μηχάνημα χρησιμοποιείται 01:39, ώρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.