Στις  5,8 μονάδες καταγράφει η Metron Analysis την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, για λογαριασμό του Mega, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακτά και πάλι σημαντικό προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστά 36% έναντι 17%.  Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προηγείται με 29%  έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα και στο ερώτημα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την εκτίμηση εδρών που κάνει η εταιρεία, είναι σαφές ότι οι δεύτερες εκλογές καθίστανται αναπόφευκτες:  Η ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 143 έδρες και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν μόλις 141 έδρες.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ σχεδόν ένας στους τρεις ψηφοφόρους συμφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγράφει μόλις ένα 6% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - δηλαδή χαμηλότερα από το δημοσκοπικό ποσοστό του κόμματός του. Παράλληλα, η ΝΔ ανεβαίνει και πάλι στην παράσταση νίκης - φτάνει στο 65% , με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 21%. Η ΝΔ , που μετρήθηκε στο στο 26,2% στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ και 9,4% του ΠΑΣΟΚ, έχει να προσδοκά από την «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, αφού ο ένας στους τέσσερις που δηλώνει στην «γκρίζα ζώνη» έχει ψηφίσει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει 6% και 6% αντίστοιχα, από τους σημερινούς αναποφάσιστους. 

Πέντε μονάδες κερδίζει η ΝΔ στην παράσταση νίκης και ανακάμπτει σε σχέση με την μέτρηση της 14ης Μαρτίου. Φτάνει στο 65% - ήταν στο 70% τον Ιανουάριο - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία μονάδα και καταγράφεται στο 21%. 

Στην πρόθεση ψήφου: Ανεβαίνουν οι «μικροί»

Η ΝΔ χάνει 0,1 της μονάδας στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία μονάδα - ενδεχομένως και λόγω της «επιστροφής» Πολάκη , όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει οριακά κατά 0,2 της μονάδας, το ΚΚΕ έχει οριακές απώλειες, άνοδο 0,2 της μονάδας καταγράφει η Ελληνική Λύση , όπως και το ΜεΡΑ25, που προσεγγίζει το 4% στην πρόθεση ψήφου.   

Η οικονομία και η ακρίβεια τα σημαντικότερα προβλήματα

Η οικονομία και η ακρίβεια δηλώνονται ως τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ συνεχίζεται η «κρίση εμπιστοσύνης» προς το πολιτικό σύστημα μετά από την τραγωδία στα Τέμπη. Οι καλύτερες επιδόσεις της κυβέρνησης - πάνω από 50% αποδοχής - καταγράφονται στην προσέλκυση τουρισμού, στην άμυνα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην εξωτερική πολιτική, ενώ το χειρότερο «σκορ» της είναι στην καταπολέμηση της διαφθοράς.