Από ένα καλό ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που στο δικό του μισό του αγώνα πέτυχε περισσότερα γκολ και βγήκε νικητής από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν για να ελέγξουν το παιχνίδι, με το γνωστό τρόπο της κατοχής, όμως ο Άρης στηρίχθηκε στη δύναμη και την ταχύτητα και βρέθηκε, μετά τα πρώτα 10 λεπτά, να κυριαρχεί απόλυτα και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Είδε, όμως, μόνον μία φορά την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι κι αυτό το πλήρωσε.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι, να πιέζει ψηλά τους γηπεδούχους, να κερδίζει μπάλες και να δείχνει ότι ήταν κοντά στην ισοφάριση. Την πέτυχε με πέναλτι που καταλόγισε ο VAR (δεν υπάρχει αμφισβήτηση, ο Σβαμπ προλαβαίνει την μπάλα και δέχεται την κλοτσιά από τον αντίπαλό του). Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι γηπεδούχοι θα έβγαιναν μπροστά, ήταν ο Δικέφαλος αυτός που ήλεγχε κι έδειχνε πως, πολύ σύντομα, θα πετύχαινε κάτι καλό. 
Αν και, πάλι, χρειάστηκε ο VAR, μυστήριο για ποιον λόγο, αφού το δεύτερο γκολ ήταν πεντακάθαρο, το 1-2 ήρθε γρήγορα κι από εκεί κι έπειτα ο Άρης κατέρρευσε.
Κάτι πήγαν να κάνουν οι γηπεδούχοι στο τέλος του αγώνα, στηριζόμενοι και πάλι στη δύναμη, αλλά με την άμμο στην κλεψύδρα να τελειώνει, αυτός που τσαμπουκαλεύεται δίνει έδαφος στον αντίπαλό του να κερδίσει χρόνο με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Τα είδαμε όλα. Παίκτες να πέφτουν κάτω, προπονητές να τα βάζουν με την κερκίδα (απαράδεκτη η ενέργεια του Λουτσέσκου να κάνει πως θα πετάξει μπουκάλι στους οπαδούς -χωρίς να το πετάει, βέβαια, αλλά βάζοντας φωτιά στην εξέδρα) και προέδρους να εισβάλουν αλά παλαιά στο γήπεδο (ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν κρατήθηκε και θύμισε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε).
Λίγος ο διαιτητής για τέτοιο παιχνίδι. Τον έσωσε ο VAR κι ο τέταρτος... Ευθύνεται κι αυτός για τα... 16 λεπτά καθυστερήσεων. Σωστά αποβλήθηκε ο Λουτσέσκου. 

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης
Γκολ: 12' Πάλμα / 68' Σβαμπ (πεν.), 74' Ζίβκοβιτς
Δοκάρια: 38' Ιτούρμπε, 39' Φαμπιάνο / -
Διαιτητές: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ, Φρέντρικ Κλαϊβέρ, Ρόμπιν Βίλντε, 4ος Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς, VAR Τζουχίν Τσάτζια.
Κίτρινες: 51' Οντουμπάτζιο, 72' Καμαρά, 82' Φαμπιάνο  / 47' Σβαμπ, 89' Κωνσταντέλιας, 90' Κάργας. 
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις
Άρης (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζιο, Μαζικού (86' Πίρσμαν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο (87' Νταμπό), Νταρίντα, Πάλμα (86' Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (80' Γκρέι), Ιτούρμπε (80' Καμάτσο), Καμαρά.  
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα (46' Σοάρες), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (46' Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (46' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (88' Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (62' Τόμας).