«Αν ήταν στο χέρι μας θα ορίζαμε τις εκλογές την επόμενη Κυριακή, αλλά δυστυχώς είναι απόφαση του Πρωθυπουργού» επεσήμανε ο Αντώνης Σαουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Απέναντι» στο ATLAS TV χαρακτήρισε πολιτική απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη τις μη αυξήσεις στους συνταξιούχους. «Τι γίνεται με την αύξηση 7% στους συνταξιούχους; Πόσοι έχουν λάβει τελικώς την αύξηση; Είναι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν λιγότερα από ότι περίμεναν. Τι κάνουν στην κυβέρνηση; Τάζουν αλλά δεν υλοποιούν; Τα βγάζουν από τη μία τσέπη και τα βάζουν στην άλλη του κρατικού προϋπολογισμού; Αυτό είναι Πολιτική Απάτη» τόνισε χαρακτηριστικά στους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη.

Για τα εκλογικά διλήμματα της κάλπης ο Αντώνης Σαουλίδης ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ ζητά ισχυρή εντολή να οδηγήσει τον τόπο σε μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση. Να θέσει τις βάσεις να κυβερνηθεί δημοκρατικά ο τόπος, σεβόμενος τις θεσμικές λειτουργίες του τόπου, προς ωφέλεια του Έλληνα και της ελληνίδας». Απέδωσε μάλιστα «ευθύνη θεσμική» στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αν δεν υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε «Είναι δυνατόν να παρακολουθείτε ο αρχηγός των Ενόπλεων Δυνάμεων;». Ενώ απαντώντας στα σχόλια ότι ο Μητσοτάκης κοιτάει προς το Κέντρο επεσήμανε «Το ζήτημα της καταπάτησης των θεσμών και του μη σεβασμού της δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με το Κέντρο. Είναι καθαρά δεξιές τακτικές που έχουν βγει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τέτοιους είδους παρακρατικές λειτουργίες η χώρα είχε να ζήσει πάρα πολλές δεκαετίες».

Για τα ζητήματα της ασφάλειας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει τα τμήματα με ένστολους αλλά θα τους προμηθεύσει και τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να τεθούν υπό έλεγχο, ένα θέμα που το ζητούν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Ερωτώμενος για τη Θεσσαλονίκη και το άρθρο-παρέμβασή του περί «χαμένων ευκαιριών», ο Αντώνης Σαουλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «θα πρέπει η Θεσσαλονίκη να αποτελεί προτεραιότητα των ίδιων των ανθρώπων που την εκπροσωπούν και όχι μόνο να ικανοποιούν την όποια φιλοδοξία-ματαιοδοξία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη ούτε για ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα υποδομών και πως αυτό δείχνει ποια είναι η θέση της Θεσσαλονίκης για το αθηνοκεντρικό κράτος.