Τραγική κατάληξη είχαν δυστυχώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος αγνοούνταν μετά την συντριβή του αεροσκάφους F4 Φάντομ που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ, «η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος, εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ» 

Νωρίτερα, το πρωί στο σπίτι του σμηναγού βρέθηκαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός του ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, για να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας.

Αύριο η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού

Οι γονείς του 29χρονου κλήθηκαν σήμερα να αναγνωρίσουν τη σορό, όπως προβλέπεται. Πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία, στην οποία ο πατέρας του συγκυβερνήτη του Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας δεν θα παραστεί όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. 

Αύριο (02.02.2023) θα γίνει η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το Φάντομ κοντά στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, δήλωσε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.