Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος ζητά να διευκολυνθούν οι ηλικιωμένοι αλλά και τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα στην πρόσβασή τους στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου και Μαλακοπής.
«Πρόκειται για ένα ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας που αφορά στην εξυπηρέτηση σημαντικού μέρους του μετακινούμενου κοινού, και ιδίως των ηλικιωμένων πολιτών και των ατόμων μειωμένης κινητικότητας, από το κέντρο της πόλης προς τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου και Μαλακοπής», τόνισε ο κ. Τζακόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα πρότεινε «την  ίδρυση δύο νέων λεωφορειακών γραμμών από το Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης μέχρι τα κοιμητήρια Αναστάσεως και από το τέρμα του λεωφορείου Κάτω Τούμπας (Λ.Γ. 12) μέχρι τα κοιμητήρια Μαλακοπής, με λίγα δρομολόγια μόνο για το Σαββατοκύριακο, που θα εξυπηρετούσαν τους συμπολίτες μας που θέλουν να μετακινηθούν».
Την πρόταση, είχε καταθέσει ο κ. Τζακόπουλος  .προς τα μέλη του ΟΣΕΘ, από τον περασμένο Απρίλιο.
Ωστόσο, 11 μήνες μετά και δεν έχει λάβει απολύτως καμία απάντηση.
«Η ανάγκη ευκολότερης πρόσβασης στα Κοιμητήρια με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, απαιτεί ανάληψη πρωτοβουλίας από τον ΟΣΕΘ, ως αρμόδιου φορέα για τις συγκοινωνίες της πόλης μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.