Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Μαραθώνα τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, συναντήθηκε με πολίτες και φίλους της ΝΔ, και απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε "θλιβερή και απαράδεκτη" τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, έκανε λόγο για "ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια" και είπε ότι ο κ. Τσίπρας "με τις χθεσινές του δηλώσεις περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη".

Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε αυτό το δρόμο επειδή "δεν έχει τίποτα να πει στους πολίτες" και χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ "αδιανόητο ακτιβισμό". Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: "Ο κ. Τσίπρας μη έχοντας να σας πει απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε, μην έχοντας πει μία κουβέντα για το μέλλον της χώρας όπως το οραματίζονται, μη μπορώντας να πει τίποτα για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα τα οποία είναι ανοιχτά -διότι προφανώς έχει άλλη άποψη για τα εθνικά θέματα και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο - καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μάς θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα".

Και προσέθεσε: "Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία. Και ας αναλογιστεί ότι είμαστε στην κυβέρνηση σήμερα επειδή μας ψήφισε το 40% του ελληνικού λαού. Και ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης της Βουλής, επειδή πριν από λίγες μέρες έκανε πρόταση δυσπιστίας, «έφαγε τα μούτρα του» και 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κυβέρνηση".

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να "αφήσει, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα ψευτοεπικονωνιακά νταηλίκια και ας σοβαρευτεί επιτέλους. Ας σοβαρευτεί και ας έρθει να μιλήσουμε επί πραγματικών επιχειρημάτων".

Κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρίνουν τις διαδρομές τους και το έργο τους: "Να συγκρίνουμε τις διαδρομές μας, να μιλήσουμε για το παρελθόν μας. Τέσσερα χρόνια ήταν πρωθυπουργός. Γιατί δεν θέλει να μας πει τι έκανε επιτέλους για τη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια; Εγώ δεν έχω καμία δυσκολία να κάνω το δικό μας απολογισμό, με τα πολλά καλά και τα όποια λάθη. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ από εσάς. Και όποτε έγιναν λάθη, με ευθύτητα τα αναγνώρισα. Μιας και είμαστε εδώ σε έναν τόπο φυσικών καταστροφών, θέλω να θυμίσω ότι όταν είχαμε τις μεγάλες πυρκαγιές πρόπερσι το καλοκαίρι στην Εύβοια, πρώτος εγώ βγήκα και είπα ότι δεν τα καταφέραμε και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι" είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο που επιτελέστηκε από το 2019, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κατάσταση της οικονομίας, στην ενεργειακή κρίση, στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση από το 2020, καθώς και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε στις εκλογές του 2019.