«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε την τοξικότητα, την πόλωση, το διχασμό. Η δήλωση του πως τη λύση θα δώσει ο λαός και όχι οι «εκβιαζόμενοι» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συνιστά ύβρη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ταυτόχρονα θυμίζει αθλιότητες του 2014.  Η θέση αυτή, σε συνδυασμό με απόφασή του για αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή συνιστά άρνηση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και πράξη υπονομευτική του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος. Είναι τελικά επιλογή εκτροπής και απόπειρα αστάθειας».

Αυτό τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα “ToManifesto” και τη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη. 

Για το αν το μεταναστευτικό αποτελεί ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών δεδομένης και της επέκτασης του φράκτη, ο Στ. Καλαφάτης υπενθυμίζει ότι: «Οι Έλληνες θυμούνται πολύ καλά ποιος έλεγε πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα και αποδείκνυε πως σύνορα δεν έχει ούτε η ξηρά» και προσθέτει: «Αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει επανάληψη της πολιτικής εκείνης και ανησυχούν όταν ακούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύσσουν ότι ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον και τα έργα της Κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι: «Οι Θεσσαλονικείς έχουμε ένα όνειρο για την πόλη μας. Και το όνειρο αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση το βάλαμε στις ράγες. Αυτό είναι τόσο το σημαντικότερο που έγινε όσο και το στοίχημα για το αύριο. Αφορά την επανατοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στο χάρτη της γειτονιάς μας, την ισόρροπη ανάπτυξή της, την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, τη βελτίωση της καθημερινότητας μας, τις προϋποθέσεις που φέρνουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις δουλειάς».

Για το αν η αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές αποτελεί μονόδρομο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αφού επισημαίνει ότι: «Η χώρα μας σε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας και παρατεταμένων τουρκικών προκλήσεων χρειάζεται συμπαγή και σταθερή Κυβέρνηση που να παίρνει δύσκολες και μετρημένες  αποφάσεις», υπογραμμίζει «Να μην τινάξουμε τα πάντα στον αέρα, να μην παίξουμε τη μοίρα της Πατρίδας μας στα ζάρια. Δεν αντέχουμε δεύτερη φορά όσα ζήσαμε το ’15.  Γι΄αυτό πιστεύω ότι οι πολίτες θα δώσουν κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».