Οι χώροι άθλησης και άσκησης πρέπει να είναι ασφαλείς, εξοπλισμένοι κατάλληλα, να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες οδυνηρών συμβάντων.

Μέσα στο πλαίσιο ασφαλούς άθλησης, ο   υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος, προτείνει την προμήθεια φορητών απινιδωτών και την παρουσία γιατρού και νοσηλευτή, τις ώρες κοινού, σε όλους τους χώρους άθλησης και άσκησης, του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Οι φορητοί απινιδωτές, αποτελούν αναγκαία δαπάνη, καθώς το κόστος τους υπερκαλύπτεται από τα οφέλη που προκύπτουν. Χρειάστηκε να γίνουμε μάρτυρες τραγικών συμβάντων σε αθλητικούς χώρους και σε στάδια για να διαπιστώσουμε ότι η χρησιμότητα των μηχανημάτων αυτών αλλά και η άμεση ιατρική βοήθεια είναι ανυπολόγιστες», τόνισε ο κ. Τζακόπουλος.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που πρέπει να προσελκύει, όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τα παιδιά δίνοντάς τους το δίδαγμα της ευγενούς άμιλλας, πρέπει να είναι ασφαλής, υποστηρίζει.

Ο κ. Τζακόπουλος, υπογράμμισε πως ήδη δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης εξοπλίζονται με απινιδωτές και μέσω των κατάλληλων προγραμμάτων μπορούν να στελεχωθούν με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό.