Συνεχίζει την κακή του πορεία στα ντέρμπι ο Άρης. Για άλλη μία αναμέτρηση έμεινε χωρίς νίκη. Κι αυτήν τη φορά ήταν κακοτυχία που του στέρησε το τρίποντο.

Με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος να αναδεικνύεται σε «χρυσή αλλαγή», ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Με ένα γκολ που, όσες φορές κι αν προσπαθήσεις, τέτοιο δεν θα ξαναμπεί. Η μπάλα πήρε απίθανη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα.

Βέβαια κι ο Άρης χρειάστηκε την τύχη για να προηγηθεί, αφού στο σουτ του Οντουμπάτζο (στο 10'), η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και πήρε ύψος, αλλά αυτό που συνέβη στο 1-2, δεν έχει προηγούμενο . Κι είναι ο Παναθηναϊκός που, για άλλη μία φορά, στέκεται τυχερός σε δύσκολο γι αυτόν παιχνίδι. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με διάθεση να κυκλοφορήσουν την μπάλα κι ευτύχησαν στην πρώτη καλή στιγμή τους, να ανοίξουν το σκορ. Από εκεί κι έπειτα, ως και 20 λεπτά πριν τη λήξη, προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Στο τέλος του αγώνα πάτησαν, πάλι, γκάζι, αλλά βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και την άμμο στην κλεψύδρα να τελειώνει.

Το παιχνίδι ήταν άτεχνο, αλλά γρήγορο και με πάθος. Στα τελευταία 10' ήταν... ροντέο, αλλά ο τυχερός ήταν ο Παναθηναϊκός.

Με το «τρίποντο» αυτό, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή και βρέθηκε στο +4 από την ΑΕΚ, έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα, ενώ ο Άρης βλέπει την έξοδο στην Ευρώπη να απομακρύνεται, με τον Βόλο να είναι πλέον στο +4.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Γκολ: 10' Οντουμπάγιο / 36' Μαντσίνι, 86' Παλάσιος

Δοκάρια - / - 

Διαιτητές: Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν, Ντένις Βόλενμπεργκ, Όλε Κρόνλικε, 4ος Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

Κίτρινες: - / 84' Σάρλια

Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:  

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (83' Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70' Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (83' Νταμπό), Ιτούρμπε (65' Ρουπ), Καμαρά.  

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79' Πούχατς), Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (63' Παλάσιος), Μαντσίνι (74' Κλάινχαϊσλερ), Μπερνάρ (79' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73' Σπόραρ).