Επεισοδιακά ξεκίνησε το 2023 στη Θεσσαλονίκη! Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης ήταν στις 00:18 για πυρκαγιά σε τέντα σε μπαλκόνι διαμερίσματος πέμπτου ορόφου στην οδό Μακεδονίας. Η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος να επεκταθούν οι φλόγες στο εσωτερικό του διαμερίσματος ή και σε διπλανά διαμερίσματα.
Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής με εννέα άνδρες και τρία πυροσβεστικά οχήματα οι  οποίοι κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Στη Θεσσαλονίκη το τηλεφωνικό κέντρο  της Άμεσης Δράσης δέχτηκε την κλήση του νέου έτους στις 00.01 από γραφείο εταιρείας ασφαλείας και αφορούσε την ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού σε γραφεία στον Εύοσμο. Στο ΕΚΑΒ η πρώτη κλήση έγινε από το Ωραιόκαστρο. Αφορούσε έναν 60χρονο άντρα, ο οποίος αισθάνθηκε προκάρδιο άλγος. Συγκεκριμένα πρόσωπο της οικογενείας του κάλεσε το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και ασθενοφόρο μετέβη στο σπίτι του του 60χρονου για τις πρώτες βοήθειες.

Εν τω μεταξύ η πρώτη γέννηση του 2023 έρχεται από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα από το Ηράκλειο. Σε ιδιωτικό μαιευτήριο γεννήθηκε αγοράκι βάρους 3 κιλών και 960 γραμμαρίων. Πρόκειται για το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Μητέρα και μωρό χαίρουν άκρας υγείας!