Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κατασκευάσει φράκτη σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου. 
«Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία, το οποίο είναι ένα μήκος συνολικό που μπορεί να κατασκευαστεί ο φράχτης, ακόμα 140 χιλιόμετρα» σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας: «Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο με προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας [...] Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, είμαστε απολύτως έτοιμοι και περιμένουμε την τυπική έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό».

"Απορρίπτουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις τουρκικές προκλήσεις"

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν, απορρίπτει με ψυχραιμία και απόλυτη αποφασιστικότητα τις προκλήσεις. Η τουρκική ηγεσία γνωρίζει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πατρίδα μας έχει ενισχυθεί σε καθοριστικό βαθμό στρατηγικά, στρατιωτικά, είναι αξιοσέβαστη και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να απειλήσει, ούτε ένα χιλιοστό ελληνικής γης, αέρα ή θάλασσας. Επομένως, όπου και αν πάνε τις προκλήσεις τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να κάνουν το παραμικρό».
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Γαύδο ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί με ψέματα και συκοφαντικές δηλώσεις των εκπροσώπων της τον τεχνητό διχασμό. Επιπρόσθετα αναφερόμενος στο περιστατικό με τους παράνομους μετανάστες σε βραχονησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει βρει το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη από τους ακρίτες.
Τέλος, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής τους θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο ελληνικός λαός δεν θα αποφασίσει την επιστροφή στη δημαγωγία, το διχασμό και το λαϊκισμό που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.