Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αθήνα, εξάρθρωσε η αστυνομία. Συνέλαβε τον 29χρονο "εγκέφαλο" της οργάνωσης, την 36χρονο σύντροφό του, τον 17χρονο γιο της, μια 39χρονη φίλη της κι έναν 22χρονο και κατάσχεσε περισσότερα από 13.5 κιλά ηρωίνης.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος, ο οποίος ήταν αρχηγικό μέλος της ομάδας, με άμεσους συνεργούς την 36χρονη σύντροφό του και τον 17χρονο γιό της, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και φρόντιζαν για την αποθήκευση και μεταφορά τους, με σκοπό να καταλήξουν τα ναρκωτικά στις πιάτσες των τοξικομανών της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης. Ο δε 22χρονος με την 39χρονη ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη.  

Χθες (07-01-2023) το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή των Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος και η 36χρονη. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν κρυμμένα στην ταπετσαρία της πόρτας 12 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρος έξι κιλών και τριών γραμμαρίων. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν επίσης κομμάτια υφασμάτων που είχαν βουτηχτεί σε πιπέρι, έτσι ώστε στην περίπτωση που οι αστυνομικοί έβαζαν αστυνομικούς σκύλους να εντοπίσουν τα ναρκωτικά, αυτοί να δυσκολεύονται και να μπερδεύουν τις μυρωδιές.

Ο 29χρονος με την 36χρονη και τον νεαρό, εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε περιοχή της Αττικής και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο σπίτι τους, όσο και σε δυο καβάτζες,  εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, καθώς και χρηματικά ποσά. 

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κιλά και 996 γραμμάρια ηρωίνης, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και μια επίσης πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, διάφορες αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων, σακούλες με εμφανή ίχνη ηρωίνης και αντικείμενα που χρησίμευαν στην αποθήκευση των ουσιών. 

Επιπροσθέτως, σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης από τα Πλημμελειοδικεία Θεσσαλονίκης και Ξάνθης για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, ενώ ο 29χρονος, ο 22χρονος αλλά και ο 17χρονος  στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για  εγκληματική ομάδα – συμμορία και κατά περίπτωση για πλαστογραφία και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Τις φωτογραφίες και το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία