Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στις 8:30  στο  αεροδρόμιο  Μέγας Αλέξανδρος της Χρυσούπολης Καβάλας και, στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την περιοχή της Χρυσούπολης, όπου θα συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής.

Στις 11:00 θα βρίσκεται στην Ξάνθη, όπου θα επισκεφθεί την αγορά της πόλης και την κεντρική πλατεία και θα συνομιλήσει με πολίτες και επαγγελματίες.

Το μεσημέρι (12:00) θα βρίσκεται στην Κομοτηνή και θα έχει συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στις 13:30 θα παραστεί στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής και, στις 18:00 θα έχει συνάντηση με βουλευτές  της περιοχής.

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ευρύ ακροατήριο, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Αύριο Σάββατο 14/01/2023 θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου, στις 9 το πρωί θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Στις 10:30 θα συναντηθεί με πολίτες, στο κέντρο της πόλης και , στις 11:00 θα παραστεί στα εγκαίνια του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον Κυριακό Μητσοτάκη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων.

Η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγικής Αλεξανδρούπολης είναι επένδυση ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί από την εταιρεία «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης Μονοπρόσωπη Α.Ε.», στην οποία συμμετέχουν η ΔΕΗ που έχει συμφωνήσει να αποκτήσει το 51% των μετοχών της νέας εταιρείας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας με 29% και η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου με 20%.