Η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη («θα είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς») που έγινε πριν λίγο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Αλεξανδρούπολη, δεν έφερε μόνον χειροκροτήματα στην περιοχή, από τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας. Ένα... "ουφ" ανακούφισης ακούστηκε και στην Α Θεσσαλονίκης.
Τα σενάρια των τελευταίων ημερών, που ήθελαν τον πρωθυπουργό να κρατά ως μία από τις τρεις έδρες, που έχει δικαίωμα, την Α Θεσσαλονίκης είχε φέρει, πάλι, ανησυχία στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Κι αυτό επειδή η μία από τις επτά ( ; ) έδρες του πρώτου κόμματος πηγαίνει αυτοδικαίως στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. 
Βέβαια, η κάθοδος του κ. Μητσοτάκη στην Α Θεσσαλονίκης θα γινόταν εάν και εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσιζε να μην κατέβει, τελικά, στις επερχόμενες εκλογές. Όμως, αυτό περίμεναν και οι υποψήφιοι που συνωστίζονται στην... τρίτη ομάδα (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) για να αναπνεύσουν κάπως.
Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τους υποψηφίους στην Α Θεσσαλονίκης να συγκεντρώνονται σε τρεις, διαφορετικές, ομάδες. Στην πρώτη οι, ήδη εκλεγμένοι, Γκιουλέκας, Ράπτη, Καλαφάτης, που εξακολουθούν να είναι πάνω -με διαφορά. Στην δεύτερη, μετά την περιπέτεια της κ. Σπυράκη, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα με την κ. Ευθυμίου, σκαρφαλώνουν αρκετοί, ενώ στην τρίτη, όπου βρίσκονται υποψήφιοι όπως ο κ. Κοκόρης, αρχίζουν και καλοβλέπουν την είσοδό τους στη Βουλή.
Αν, μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αποφασίσει τελικά να μην κατέβει στις εκλογές, τότε, το "ουφ" της ανακούφισης θα ακουστεί... ως τις Σέρρες.

Γράφει ο "Περαστικός"