Με αφορμή την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κυβέρνηση, για το ζήτημα των υποκλοπών και την έναρξη της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας, έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Η ποιότητα της δημοκρατίας, φαίνεται από τα δικαιώματα που αναγνωρίζει στις μειοψηφίες. Ένα από τα ισχυρότερα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά δικαιώματα της αντιπολίτευσης, είναι πράγματι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Εφόσον ασκείται ωφέλιμα και εποικοδομητικά, αποτελεί ένα επιπλέον συστατικό για τη θωράκιση της δημοκρατίας μας. Όταν όμως ασκηθεί ανεύθυνα και καταχρηστικά, τότε αποτελεί πραγματικό «δηλητήριο» για τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Βέβαια, είναι πια γνωστό ότι υπονόμευση των θεσμών και ΣΥΡΙΖΑ, είναι έννοιες ταυτόσημες.

Κάποιοι δεν δίστασαν να εργαλειοποιήσουν μία κορυφαία Συνταγματική διαδικασία, καθώς σε 3,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας, ήδη συζητείται στη Βουλή, η τρίτη πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τους θεσμούς δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει. Γι’ αυτό και ταιριάζει απόλυτα εδώ το ρητό που λέει: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα…!

Απέναντι σε εκείνους που προσβάλλουν τους θεσμούς, εμείς απαντάμε με αλήθειες. Απέναντι στην τοξικότητα ΣΥΡΙΖΑ, εμείς απαντάμε με έργα και πρωτοβουλίες που αφορούν όλους τους πολίτες. Απέναντι στις σκοπιμότητες που επιβάλλει η δημοσκοπική τους κατρακύλα, εμείς απαντάμε με νέες δουλειές για όλους και γενναίες πολιτικές για τους νέους μας. Απέναντι σε όσους έχουν μάθει να κλείνουν το μάτι στην πολιτική ανευθυνότητα, με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, εμείς απαντάμε με μεταρρυθμίσεις για τις επόμενες γενιές. Αυτή ήταν άλλωστε πάντα και η διαφορά μας, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και ιδεών.

Η πραγματική πρόταση μομφής θα γίνει στις προσεχείς εκλογές από τους πολίτες προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και θα καθηλώσουν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για ακόμη τέσσερα χρόνια. Το βράδυ της Παρασκευής, η συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία δίνει το σύνθημα των επόμενων μηνών μέχρι τις εκλογές. Δίνουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή, για μία ισχυρή Ελλάδα…!