Η... Άρτεμις ξεμυάλισε τον Γαλαμάτη. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε: Η 9χρονη Άρτεμις είναι ένα θηλυκό γεράκι που τον... επισκέφθηκε στο γραφείο του, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Το γεράκι είχε, φυσικά και συνοδό: Τον Σταύρο Αθανασίου, πρόεδρο του Συλλ΄γου Ελληνικής Ιερακοθηρίας, που τον ενημέρωσε για το κυνήγι με γεράκια, δραστηριότητα αναγνωρισμένη από την UNESCO ως Άυλη Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Ο κ. Γαλαμάτης δεν έχασε την ευκαιρία για ανάρτηση στο Facebook, στην οποία σημείωσε:

"Σήμερα το πρωί είχα μια ξεχωριστή συνάντηση εδώ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. 

Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας Stavros Athanasiou, τον οποίο οι περισσότεροι ίσως γνωρίσατε ως εκπαιδευτή του Οδυσσέα, του Θαλασσσαετού (Haliaeetus albicilla) ηλικίας 4 ετών, ο οποίος με  την εκπαίδευση και φροντίδα του Σταύρου πραγματοποίησε την πρώτη… πτήση του, πριν λίγους μήνες, στα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ ΟΠΑΠ Arena - Αγιά Σοφιά. 

Τον Σταύρο…συνόδευε στη συνάντηση και η Άρτεμις, ένα θηλυκό Γεράκι, γνωστό διεθνώς ως  Harris's hawk (Parabuteo unisictus), ηλικίας 9 ετών.

Η Ιερακοθηρία είναι αναγνωρισμένη από την UNESCO ως Άυλη Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, ενώ ο Σταύρος  μαζί με τον εξαιρετικό συνάδελφό μου Panayiotis Azmanis πρωταγωνιστούν για τη διάδοσή της στη χώρα μας"!

Δείτε την ανάρτηση: