Φαίνεται πως κάποιοι θεωρούν ότι η διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Θεσσαλονίκης είναι... σπριντ κι άρχισαν να τρέχουν σαν τρελοί. Ας τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι η διεκδίκηση αυτή είναι μαραθώνιος και χρειάζεται να υπάρχουν δυνάμεις ως το τέλος.

Κάποιοι φαίνεται να το γνωρίζουν. Κυρίως από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που είναι... παλιές καραβάνες στις εκλογικές διεκδικήσεις. Ούτε ο Αγγελουδης βγήκε, ακόμη, μπροστά, ούτε ο Πέγκας, που, όπως μαθαίνω, ίσως να το κάνει αυτήν την εβδομάδα -χωρίς να είναι και σίγουρο.

Αντίθετα, κάποιοι που δεν είναι μαθημένοι και πήραν το βάπτισμα στις προηγούμενες και τις προ-προηγούμενες εκλογές, βιάστηκαν να επιλέξουν στρατόπεδο και να βγουν φωτογραφίες.

Ας επαναλάβουμε, λοιπόν, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει στις βουλευτικές εκλογές. Κάποιοι, μοιραία, θα μείνουν εκτός Βουλής και, όπως είναι φυσικό, θα προσπαθήσουν ή να πλασαριστούν ως καλές λύσεις για το δήμο, ή να επηρεάσουν καταστάσεις. Και, αυτό που δεν μπορείς να παραγνωρίσεις, είναι οι χιλιάδες των ψήφων που θα ΄χουν από πίσω τους.

Επίσης, κάποιοι δεν φαίνεται να ΄χουν καταλάβει πως, μπορεί κομματικά χρίσματα να μη δίνονται, όμως, οι κομματικοί μηχανισμοί δεν μένουν άπραγοι και αδιάφοροι. Οι δημοτικές εκλογές περνούν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και είναι φυσικό ότι θα χρησιμοποιηθούν από όλους.

Τέλος, ας καταλάβουν μερικοί ότι δε θα ξαναδούμε σκηνικό 2019, αφού ο πρώτος συνδυασμός θα ενισχυθεί και θα σχηματίσει διοίκηση. Κι έτσι αυτοί που είχαν κάνει τις πόρτες των παρατάξεων... τουρνικέ γηπέδου και μπαινόβγαιναν, δε θα έχουν την ίδια άνεση. Αφήστε, δηλαδή, που θα πρέπει να συγκεντρώσουν σταυρούς για να διεκδικήσουν αντιδημαρχίες. Και σ' αυτό λίγοι είναι που κατέχουν... ψηλή γνώση για το πώς γίνεται αυτό.

Γράφει ο Περαστικός