Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Σαφώς τυχερός, κατάφερε -ακόμη και με 10 παίκτες τα τελευταία λεπτά- να πάρει την πρόκριση με νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μίτσελ Γκονζάλεθ ήταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων, με κορυφαία αυτή στο πέναλτι του Αντρέ Γκρέι στο 84ο λεπτό. Η λευκή βούλα δεν ήταν αρκετή για τον Άρη... «Μοιραίος» ο Τζαμαϊκανός φορ για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου που προσπάθησε παρά τις απουσίες, όμως έμεινε με τις εντυπώσεις.  
Με ώθηση από την εξέδρα ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς. Όμως σκάλωνε, συνεχώς, στον Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός φάνηκε μετά το 20', αλλά κι ο Κουέστα έδειξε πως ήταν πανέτοιμος.
Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό, οι γηπεδούχοι χτυπημένοι από την ατυχία τους, έβλεπαν τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κάνει τη μία απόκρουση μετά την άλλη, αλλά και τους επιτιθέμενους να μην μπορούν να πετύχουν μια καλή τελική.
Οι φάσεις ήταν πολύ λιγότερες στο δεύτερο μέρος, όπου κυριάρχησε η σκοπιμότητα - ιδίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Και, μετά το 83' που χάθηκε το πέναλτι του Γκρέι, το οποίο καταχώρησε ο VAR, οι φιλοξενούμενοι που έμειναν με δέκα, έπαιξαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κι όχι μόνο κράτησαν το μηδέν, αλλά πέτυχαν και γκολ, με την άμυνα των γηπεδούχων να μην μπορεί να εφαρμόσει το τεχνητό οφσάιντ.
Διαιτητής: Ιστβαν Βαντ (Ουγγαρία) 
Κίτρινες: Φαμπιάνο - Μπιέλ  
Κόκκινες: Ντόη (84’).  
Οι συνθέσεις:  
Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (76’ Πάλμα), Ιτούρμπε (81’ Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.  
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Βρουσάι (86’ Σισέ), Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (71’ Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (62’ Χάμες), Μπιέλ (86’ Ραμόν), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).