Το εμβληματικό The Macallan παρουσιάζει τη δεύτερη πολυαναμενόμενη κυκλοφορία από τη σειρά The Harmony Collection αντλώντας έμπνευση από τον αρωματικό κόσμο του καφέ. Η νέα, περιορισμένης κυκλοφορίας εμφιάλωση The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica αποτελεί έναν έντονα γευστικό συνδυασμό από τα κλασσικά sherry βαρέλια The Macallan και συνδέει μοναδικά τον κόσμο του Premium Single Malt Whisky με τον υπέροχα πολύπλοκο κόσμο του καφέ.

Μία μοναδική, νέα εμφιάλωση

Ο Steven Bremner, Whisky Maker του Macallan, δημιούργησε αυτό το έντονα γευστικό whisky ώστε να συνδυάζεται άψογα με τις γευστικές νότες του καφέ. Για το σκοπό αυτό, εστίασε στην ιδιαιτερότητα του καφέ Arabica, ενώ διεύρυνε τις γνώσεις του με masterclasses για τον καφέ, τα οποία πραγματοποίησαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου στο εμβληματικό αποστακτήριο του The Macallan στη Σκωτία. Μαζί, εξερεύνησαν την ιδιαίτερη διαδρομή του καφέ από τη φυτεία στην κούπα, ξεδιπλώνοντας τη μοναδική διαδικασία και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του σε κάθε στάδιο.

Όταν ο κόσμος του καφέ συναντά ένα εμβληματικό ουίσκι

"Για τη δημιουργία της δεύτερης κυκλοφορία του The Harmony Collection που εμπνέεται από τον κόσμο του καφέ, αναζήτησα τις έντονες νότες που βρίσκουμε στα παραδοσιακά Ευρωπαϊκά βαρέλια Sherry του The Macallan, τα οποία αναδεικνύουν πλούσια και νόστιμα στοιχεία καφέ, ενώ με τα Αμερικάνικα βαρέλια Sherry προστέθηκαν πιο γλυκές και μαλακές νότες βανίλιας, για μια πιο ισορροπημένη γευστική εμπειρία", δήλωσε σχετικά ο Steven Bremner.

Πιστό στις αξίες του brand, το The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ανάγκες για βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Η συσκευασία του είναι αποτέλεσμα επαναχρησιμοποιημένων και ανακυκλωμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένων και πραγματικών κόκκων καφέ. Η  παρουσίαση της νέας εμφιάλωσης The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο The Macallan The Harmony Collection Experience Lounge, στο πλαίσιο του Athens Rum & Whisky Festival, στο χώρο του Amalias 36.

Τη νέα εμφιάλωση και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, παρουσίασε η Άννα Μεταξά, The Macallan Brand Ambassador για την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη. Μαζί της στην παρουσίαση και τη γευστική δοκιμή, που ενώνει τον κόσμο του whisky με αυτόν του καφέ, ήταν o Coffee Expert Coca-Cola HBC για την Ελλάδα και την Κύπρο, Στάθης Κορέμτας. Tο γευστικό ταξίδι ξεκίνησε με μία αναδρομή στην ιστορία του καφέ και συνεχίστηκε με αξιολόγηση cupping, στην οποία οι παρευρισκόμενοι αξιολόγησαν τα γευστικά χαρακτηριστικά της εμφιάλωσης με άμεσο τρόπο.