Μπορεί οι ίδιοι να μη θέλουν να το παραδεχτούν, όμως οι υποψήφιοι στην Α Θεσσαλονίκης, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των εδρών κατά μία, πήραν μία ανάσα ανακούφισης. 

Πλέον, οι υποψήφιοι του πρώτου κόμματος μπορούν να ελπίζουν ότι θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής. Κι ελπίζουν... όλοι. Και οι ήδη εκλεγέντες και αυτοί που εμφανίζονται ως αουτσάιντερ με ανοδικές τάσεις. Ειδικά όταν στο πίσω μέρος του μυαλού όλων υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει άλλη μία έδρα -αλλά αποκλειστικά και μόνον για τη Νέα Δημοκρατία.

Εξηγούμαστε:

Όπως όλα δείχνουν, πρώτο κόμμα στις εκλογές, με απλή αναλογική, θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Βέβαια, στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ, όμως ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ δείχνει καθηλωμένος στα ποσοστά του, ακόμη και σε μετρήσεις που διενεργούν εταιρίες που τον βλέπουν πιο φιλικά, για μέσα που εκφράζουν την πολιτική του γραμμή. Φυσικά και η διαφορά μειώνεται, αλλά το πρώτο κόμμα παραμένει πρώτο κόμμα, ειδικά αν αναλογιστούμε πως μπορεί να έχουμε σύντομα νέες εκλογές, με άλλο εκλογικό σύστημα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Α Θεσσαλονίκης -λένε οι πληροφορίες μου- δεν έχουν αλλάξει την κατάταξη: Η τριάδα Γκιουλέκα - Καλαφάτη - Ράπτη παραμένει στην κορυφή. Από εκεί κι έπειτα, η κατάταξη διαμορφώνεται διαφορετικά, με σχετικά μικρές διαφορές, ειδικά από τη στιγμή που δεν μετριέται, πλέον, για ευνόητους λόγους, η Μαρία Σπυράκη. Ο Διαμαντής Γκολιδάκης είναι αυτός που δείχνει δυναμική μεγαλύτερη από τις... new entries, ενώ οι υπόλοιποι νεοεισαχθέντες θα δώσουν σκληρή μάχη. Επίσης έχει διαμορφωθεί (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες) ένα δεύτερο γκρουπ μετά τους τρεις πρώτους, με Ευθυμίου, Σιμόπουλο και Κούβελα (εκεί μπαίνει σφήνα ο Γκολιδάκης) στο οποίο, έναν μήνα πριν, ήταν δυναμική η παρουσία της Μαρίας Σπυράκη -η οποία, δεν αποκλείεται να επανέλθει, κάτι που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις δημοσκοπήσεις, κυρίως για την ίδια.

Όλα αυτά δείχνουν την ανάγκη που είχαν οι υποψήφιοι στην Α Θεσσαλονίκης για μία επιπλέον έδρα. Η οποία, δεν αποκλείεται, να γίνει... διπλή. Εάν και εφόσον, φυσικά, αποφασίσει ο Κώστας Καραμανλής να μην κατέβει στις εκλογές. Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, η απόφαση αυτή ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο...

Γράφει ο Περαστικός