Από χθες Πέμπτη 15 του μηνός ισχύει το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 18 του μηνός αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση των καταναλωτών στην αγορά καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοικτά  από τις 11 το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. Ανάσα στα έσοδα των καταστημάτων αναμένεται να δώσει το δώρο των Χριστουγέννων που θα δοθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.
Ήδη γιορτινό είναι το κλίμα των Χριστουγέννων που επικρατεί στην αγορά της Θεσσαλονίκης με το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί ψηλά στην  πλατεία Αριστοτέλους.  Όπως αναφέρει έρευνα στις φετινές γιορτές το  41%  των καταναλωτών θα ξοδέψει λιγότερα χρήματα για δώρα των Χριστουγέννων λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας σε καταναλωτικά είδη. 
Να προσθέσουμε ότι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τα σούπερ μάρκετ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα είναι ανοικτά από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.
Tα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα είναι σήμερα ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ. Αύριο Σάββατο η αγορά θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το ωράριο των καταστημάτων είναι 11 το πρωί με 18.00 το απόγευμα. Στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών θα ισχύσει το συνεχόμενο ωράριο, δηλαδή τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.Την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα.