Ρεκόρ σκουπιδιών καταγράφηκε το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο. Λίγο η Χριστουγεννιάτικη έξοδος, λίγο τα υπαίθρια γλέντρια που στήθηκαν σε καταστήματα εστίασης, τα οποία αυτές τις μέρες οργίασαν καταλαμβάνοντας και το παραμικρό εκατοστό πεζοδρομίων, η κατάσταση ήταν απελπιστική...
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιακώβου, την παραμονή των Χριστουγέννων, ανήμερα αλλά και τη δεύτερη ημέρα συγκεντρώθηκαν από τους πράσινους και μπλε κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης περίπου 1700 τόνοι απορριμμάτων. 
«Είχαμε μία αύξηση στα σκουπίδια της τάξεως του 15%-20% σε σχέση με άλλες χρονιές και σε σύγκριση με άλλα εορταστικά τριήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ιακώβου, τονίζοντας πως ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων συσσωρεύτηκαν στο κέντρο, σε γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου, αλλά και της Μαρία Κάλλας, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης, καφέ και μπαρ. 
«Οι 1700 τόνοι απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν μόνο από τους πράσινους και τους μπλε κάδους, χωρίς σε αυτόν τον αριθμό να υπολογίζουμε τα γυάλινα μπουκάλια, και μόνο από το ιστορικό κέντρο και ορισμένες οδικές αρτηρίες στην Ε’ και Δ’ δημοτική κοινότητα, αφού η υπηρεσία λόγω των αργιών υπολειτουργούσε. Η υπόλοιπη αποκομιδή σε γειτονιές γίνεται κανονικά από σήμερα το πρωί», παραδέχτηκε ο αντιδήμαρχος. 
Προφανώς λόγω του πρωτοφανούς όγκου των σκουπιδιών η εικόνα της Θεσσαλονίκης τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία, όπως η πλατεία Αριστοτέλους ήταν απογοητευτική, με τους κάδους να είναι πλημμυρισμένοι από λογής λογιών σκουπίδια. Η Πρωτοχρονιά είναι κοντά και, όπως όλα δείχνουν, θα δούμε ανάλογες εικόνες και πάλι...